Novice uredništva

Xerox Iridesse: Bodite enostavno briljantni!


Xerox Iridesse kljub kompleksnosti možnih izdelav tiskovine zagotavlja učinkovito in enostavno uporabo.
Uredništvo revije Grafičar se je odzvalo vabilu Xeroxa oziroma »premier« partnerja, to je podjetja Uni-Biro, d. o. o., na predstavitev sistema za produkcijski digitalni tisk Xerox Iridesse. Iz podjetja Unibiro sporočajo, da imajo morda točno to, kar potrebujete, hkrati pa trdijo, da imajo za vas zagotovo, česar nihče nima. Odločitev je odvisna od vas, ali želite postati enostavno briljantni v tiskarskem poslu in to vrednost dodati k svojemu podpisu. Reportažo vam predstavljamo v aktualnem 6. izidu revije Grafičar!

Preberi več

Aktualni 6. izid revije Grafičar v 2018

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je aktualna 6. številka revije Grafičar z leto 2018. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

X-Rite eXact: Barvna korektnost z le enim klikom


Instrumenti X-Rite eXact so ročne naprave, ki ponujajo udoben in učinkovit barvni nadzor tiskovin. Podpirajo celostno vrednotenje barvnega odtenka v svetlobnih razmerah M1.
Je vaš poslovni uspeh odvisen od pravega barvnega odtenka? Podjetje X-Rite vam ponuja barvno upravljanje nove generacije. Barvno vrednotenje v svetlobnih razmerah M0, M2 in M3 odslej namreč poteka popolnoma simultano in v zgolj eni sekundi. Novosti vam razkrivamo v aktualnem 6. izidu revije Grafičar.

Preberi več

Zakaj se papir ohranja in koliko smo ga porabili?

20181210 papir2017
Papirna oziroma papirnopredelovalna industrija sledi evropskim ciljem nizkoogljične proizvodnje.
V tokratnem izidu revije Grafičar vam predstavljamo prispevek na temo papirno in papirnopredelovalne industrije, ki je že od nekdaj umeščena v sektor energijsko in surovinsko intenzivnih proizvodnih panog. Te zahtevajo posledično visoke stroške dela in pa dolge investicijske cikle. Toda to, kar ima papirna industrija že od nekdaj in bi se druge proizvodne panoge lahko naučile od nje, je sledenje surovinam, sistematično zaznavanje vseh porabljenih dobrin v proizvodnji papirja in kartona ter težnja po nenehnem izboljševanju procesov z inovacijami, posledica katere je znižanje ogljičnega odtisa. Navedeno izhaja iz temeljitega poznavanja surovine, ki jo uporablja, kar ji omogoča, da se uvršča prav v vrh pri uresničevanju zadanega cilja EU, tj. nizkoogljična proizvodnja, obdelava biomase in spodbujanje zbiranja odpadnega papirja.

Grafični tehnik SSI: Prenovljen program na SGMŠ

20181210 sgmš grafični tehnik
Grafični tehnik SSI je prenovljen izobraževalni program na SGMŠ.
V šolskem letu 2018/2019 bo prva generacija dijakov končala svoje izobraževanje v skladu s prenovljenim izobraževalnim programom srednjega strokovnega izobraževanja za grafičnega tehnika. Dijaki v programu spoznajo osnove digitalne grafične priprave, usposobijo se za samostojno delo na klasičnih in digitalnih tiskarskih strojih ter delo v knjigoveški in kartonažerski dodelavi. Več na to temo ne spreglejte v tokratnem 6. izidu revije Grafičar.

Preberi več