Novice uredništva

Konica Minolta: Novi brizgalni tiskalnik

20190610 accurowide200
Novi AccurioWide 200.
Velikoformatni tisk je ena od najhitreje rastočih panog tiska. Večina tiskarjev si želi univerzalni tiskalnik, s katerim bi lahko tiskali tako na toge medije kot na gibke iz zvitka. Prav zato vam v tokratnem prispevku Konice Minolte predstavljamo njihov velikoformatni UV-tiskalnik. Več si preberite v aktualnem izidu revije Grafičar.

Aktualni 3. izid revije Grafičar v 2019

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 3. številka revije Grafičar za leto 2019. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Mednarodno sodelovanje SMGŠ

20190610 smgs
SMGŠ med drugim sodeluje tudi z Državnim izobraževalnim zavodom Jožef Stefan iz Trsta.
Srednja medijska in grafična šola Ljubljana se že vrsto let ponaša z odličnim sodelovanjem s sorodnimi šolami v tujini, od Finske do Poljske, Nemčije, Francije. S pomočjo evropskih sredstev sodeluje v različnih mednarodnih projektih. Predvsem pa je pomembna izmenjava dijakov, ki se srečujejo z vrstniki in delom v podjetjih, kjer opravljajo prakso. Več na to temo v aktualnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

ICC-dan za barvne strokovnjake

20190610 icc dan
ICC-dan hkrati tudi v znamenju obiska sodobne tovarne industrijskih tiskalnikov Durst.
Konec maja je mednarodna komisija za barve ICC (angl. International Color Consortium) v sodelovanju s proizvajalcem merilne opreme Barbieri Electronics in proizvajalcem kapljičnih tiskalnikov Durst organizirala enodnevni dogodek v Bressanoneju, ki se nahaja na čudovitem južnotirolskem delu Italije in je centrala enega od najbolj uspešnih italijanskih podjetij grafične panoge, podjetja Durst. Enodnevni seminar na temo barvnega upravljanja na velikoformatnih tiskalnikih, namenjenih tisku na najrazličnejše tiskovne materiale, je bil organiziran v popolnoma novi stavbi Dursta. Program predstavitve je bil pester, med govorniki so bila najbolj znana imena iz sveta upravljanja barv, standardizacije, proizvajalcev RIP-ov, merilne opreme in seveda tiskalnikov. Kratke reportaže ne spreglejte v aktualnem izidu revije Grafičar.

Prihaja 3. izid revije Grafičar v 2019

20160613 graficar logo 450 350
V ponedeljek, 17.6.2019, bo izšla 3. številka revije Grafičar za leto 2019. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več