Novice uredništva

Sistem kakovosti v izobraževalnem procesu


Kakovost je skladnost z zahtevami.
Pojem kakovosti je močno prisoten v dnevnem žargonu. Le malo uporabnikov pa pozna njegov dejanski pomen in še redkejši so tisti, ki poznajo in se zavedajo njegovega obsega ter predvsem, kaj nam je uveljavitev kakovosti omogočila. Razumevanje pojma kakovosti je raznoliko, kot je raznolika narava vsakega posameznika, in prav to dejstvo je hkrati največja težava pri zagotavljanju sistema kakovosti v gospodarski in negospodarski panogi. Gre torej za pojem, s katerim so se ukvarjali številni teoretiki, kot npr. Juran, Deming, Feigenbaum, Pirsing, Garvin, Ishikawa, Taguci, Crosby idr. Več na to temo nikar ne zamudite v tokratnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

AccurioJet KM-1 za uspešne komercialne tiskarje


AccurioJet KM-1 je idealna rešitev, ker omogoča izvedbo širokega obsega aplikacij.
AccurioJet KM-1 je še eden v nizu strojev proizvajalca Konica Minolta, ki kapljični tisk dviguje na višjo raven. KM-1 namreč komercialnim tiskarnam ponuja odlično možnost za zapolnitev vrzeli med digitalnim in ofsetnim tiskom z možnostjo digitalnega tiska aplikacij večjega formata in manjših naklad na ravni kakovosti ofsetnega odtisa. Prav zato odpira nove poslovne možnosti.  

Preberi več

Aktualni 5. izid revije Grafičar v 2020

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 5. številka revije Grafičar za leto 2020. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

RISO: Ko transakcijski tisk postane užitek


Formatni kapljični tiskalniški model serije Com Color, Riso GD9630, ki izpisuje s hitrostjo 160 strani/minuto.
Podjetje UNI-BIRO d. o. o. se v tokratnem prispevku predstavlja kot pooblaščeni zastopnik podjetja Riso, saj je letos predstavilo dva nova formatna kapljična tiskalniška modela serije Com Color, Riso GD9630, ki izpisuje s hitrostjo 160 strani/minuto, in Riso GD7330, ki izpisuje s hitrostjo 130 strani/ minuto. Namen uporabe smo v podjetju UNI-BIRO d. o. o. kot zastopniku podjetja RISO v Sloveniji videli kot rešitev za aplikacije barvnega transakcijskega tiska.
 

Preberi več

Adobe InDesign: Pospešite in olajšate si ...


Skriptna koda lahko ustvari in uporabi barvne vzorce, nariše pravokotnike, ovale, besedilne okvirje in druge elemente.
Mnogi oblikovalci se ne zavedajo, kako močno orodje za prelom strani je grafični računalniški program Adobe InDesign, še posebej če ga razširite s pomočjo vtičnikov in skriptnih kod. Skriptna koda je bila razvita zato, da bo delo potekalo veliko hitreje, ker bodo ponavljajoče se funkcije in ukazi avtomatizirani. Ko govorimo o skriptni kodi, ne mislimo samo na napredna dejanja, kot je ustvarjanje popolnoma nove funkcije za dokumente, ampak tudi na preproste samodejne naloge, ki precej olajšajo in pospešijo sam delovni proces. Izdelati je mogoče svoje edinstvene skriptne kode ali uporabiti že vnaprej pripravljene.

Preberi več