Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190723 hubergroupbild
Hubergroup zaključuje s proizvodnjo tiskarske barve v Kirchheimu, prizadetih bo okoli 350 delovnih mest.
Proizvajalec tiskarskih barv, Hubergroup s sedežem v Kirchheim-u (Nemčija), zaključuje s tamkajšnjo proizvodnjo tiskarskih barv. Zaprtje je po besedah uprave del reorganizacijskega načrta, v prihodnjih dveh letih bo tam ukinjenih 350 delovnih mest. V sami centrali podjetja bo še naprej zaposlenih okrog 150 ljudi.

Glavni del reorganizacije skupine Hubergroup je ukinitev programa proizvodnje tiskarskih barv za vroči ofsetni rotacijski tisk. Prav tako zahteven del te je od februarja letos tudi reorganizacija proizvodnje barv in lakirnih sredstev za splošno področje rotacijskega ofsetnega tiska. Z na novo vzpostavljenim vodstvom in podporo računajo, da se bo poslovanje podjetja bistveno izboljšalo in stabiliziralo.

Hubergroup v Kirchheim-u proizvaja predvsem lakirna sredstva in UV-barve, s tem poslom želijo nadaljevati tudi v bodoče. To proizvodnjo bodo zato postopoma selili v obrate po Evropi. Kot navaja vodstvo skupine, je na evropskem trgu tiskarskih barv že dlje časa zaznavati stagnacijo potreb, v številnih segmentih se te tudi zmanjšujejo. Ofsetni tisk je v zadnjem času še posebej prizadet zaradi vse manjših potreb po masovnem komercialnem in revijalnem tisku. Da bi se pravočasno odzvali na tržne spremembe, se morajo čim prej reorganizirati in racionalizirati svojo paleto izdelkov in prilagoditi proizvodnjo v prihodnjih dveh letih.

Več informacij na www.hubergroup.com.