Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Heideblerg se intenzivnejše osredotoča na temeljne dejavnosti.
Podjetje Heidelberg je napovedalo, da se bo osredotočilo na temeljne dejavnosti in s tem prilagodilo ponudbo. V tem okviru je družba za rešitev likvidnosti prodala svoje visokotehnološke rešitve in proizvodnjo premazov za področje embalažne, etiketne in splošne tiskarske industrije. Nov lastnik je oddelek ameriške industrijske skupine, to je Industrial Solutions Group (ISG), ki posluje na področju proizvodnje inovativnih kemičnih izdelkov in spada pod okrilje krovne družbe ICP Group.

Hi-Tech Coatings je svoje rešitve razvijalo in proizvajalo v različnih obratih: Aylesbury (Velika Britanija), Zwaag (Nizozemska) in Taylor (ZDA). V ponudbi so imeli več kot 100 izdelkov in receptur premazov na vodni in UV-osnovi. S prodajo bo del zaposlenih prešlo pod upravljanje skupine ICP. Heidelberg je poleg prodaje s skupino ICP sklenil strateško partnerstvo, ki bo zagotovilo ohranitev ponudbe premazov pod okriljem Heidelberga.

V Heidelbergu ocenjujejo, da bo transakcija po prodajni ceni 38.5 milijona evrov ustvarila enkratni dobiček v višini okoli 20 milijonov evrov.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.icpgroup.com.