Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Osredotočite se na digitalizacijo dodelave tiskovin.
Konica Minolta je konec septembra 2020 postala lastnica večjega deleža francoskega proizvajalca digitalnih grafičnih sistemov MGI Digital Technology. Njihova skupna kvota delnic se je zato povečala na 42,3 odstotka. Konica Minolta in MGI sta ustanovili delniško in poslovno zvezo že januarja 2014. MGI je bil ustanovljen leta 1982, danes zaposluje 204 ljudi in ima sedež v Fresnesu (Francija). Prihodki MGI za lansko leto so znašali 68,17 milijona evrov.

Sistemi za digitalno dodelavo znamke MGI uporabljajo zgolj brizgalne glave Konice Minolte. Te se uporabljajo za nanašanje UV-premazov in sredstev za aplikacijo folije. MGI svojo ponudbo širi tudi na področju tiskanih elektronskih aplikacij (tiskanje elektronskih funkcionalnih materialov) in različnih rešitvah industrijskega tiska.

Po navedbah Konice Minolte tisk nalepk, etiket in embalaže ponuja veliko potenciala v smeri digitalizacije procesov izdelave, zlasti procesov lakiranja, aplikacije folije in izsekovanja/izrezovanja. Z integracijo rešitev MGI je Konica Minolta s svojimi sistemi ponudila možnosti industrijskega tiska, to je področje, v katerem vidijo potencial poslovne rasti. Hkrati verjamejo, da bo digitalizacija dodelave vse pomembnejša. Prav zato si želijo še bolj nadgraditi svoje sisteme s funkcionalnostmi digitalne dodelave, zato so se tudi odločili poglobiti zavezništvo z MGI, prvim podjetjem na svetu, ki je začelo proizvajati in tržiti digitalne dodelavne sisteme.

Konica Minolta trenutno za trg tiska embalaže ponuja Accurio Jet KM-1e, UV-kapljični sistem produkcijskega tiska v formatu B2 +, ki lahko tiska tudi na v naprej že izdelano kartonsko embalažo. Konica Minolta za področje izdelave embalaže tudi predvideva, da bo to ključno za poslovno rast. MGI pa je na Drupi za področje izdelave embalaže predstavil rešitev Alphajet, ki je namenjena  integriranemu tisku, tudi tisku na valovit karton, in dodelavi.

Več informacij na www.konicaminolta.si in www.mgi-fr.com.