Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Skupina Gallus ostaja Heidelbergova, prodaja švicarskemu holdingu Benpac ni uspela, ker kupnina ni bila plačana.
Heidelbergova prodaja skupine Gallus švicarskemu holdingu Benpac še ni zaključena. Benpac holding ni izplačal dogovorjene kupnine v višini 120 milijonov evrov, čeprav so bile po besedah Heidelberga izpolnjene vse zahteve.

Pet lokacij in približno 430 zaposlenih v skupini Gallus bo zato ostalo zaposlenih v Heidelbergu. Heidelberg bo nadaljeval prodajo in storitve ponudbe Gallusa, osebni stiki s strankami bodo ostali enaki. Heidelberg bo zdaj preučil različne možnosti za poslovno prihodnost Gallusa.

Prodaja Gallusa holdingu Benpac je bila napovedana julija 2020, končana pa naj bi bila decembra 2020. Po poročanju nekaterih medijev naj bi bilo ozadje težav tudi registracija posla pri nemškem zveznem uradu za strokovna področja. Ta naj bi bila opravljena tik pred božičem.

Od marca 2020 je Heidelberg neto dolg z najvišjih 390 milijonov evrov zmanjšal za več kot 250 milijonov evrov in tako izboljšal likvidnost za približno 450 milijonov evrorv. Zaradi trenutno poslabšanih razmer pandemije koronavirusa trg ostaja zahteven. Prav zato Heidelberg nadaljuje svoj proces preoblikovanja z ukrepi, ki naj bi zagotovili nadaljnji finančni manevrski prostor. V operativnem smislu se je za Heidelberg v tretjem četrtletju lanskega proračunskega leta nadaljeval trend naraščanja prodaje in dohodnih naročil.

Več informacij na www.heidelberg.com.