Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberger je znova zabeležil več naročil in pozitiven vpliv na bilanco stanja.
Podjetje Heidelberger je preseglo lastno napoved prodaje in donosa poslovanja preteklega proračunskega leta 2020/21. Zahvaljujoč močnemu zadnjemu četrtletju je prodaja znašala okoli 1,913 milijarde evrov, to je nekoliko nad napovedanim obsegom med 1,85 do 1,90 milijarde evrov.

Zaradi naraščajočega povpraševanja zlasti na Kitajskem, v določenih delih Evrope in v zadnjem četrtletju tudi v ZDA so dohodna naročila dosegla vrednost približno 2,0 milijarde evrov. V zadnjem četrtletju so se ta s 462 milijonov evrov enega leta poprej zvišala na 579 milijonov evrov. Vrednost naročil v čakalni vrsti se je zato dvignila na 636 milijonov evrov, kar je po Heidelbergovih besedah ​​dobra podlaga za novo proračunsko leto.

Zaradi pozitivnih učinkov programa reorganizacije in večjega obsega prodaje v zadnjem četrtletju je donos iz poslovanja presegel lastno napoved. EBITDA izid poslovanja brez prestrukturiranja je v proračunskem letu 2020/21 s 146 milijoni evrov bistveno višji v primerjavi z letom poprej (102 milijona evrov). Tudi poslovni rezultat po obdavčitvi se je v poslovnem letu 2020/21 bistveno izboljšal v primerjavi s predhodnim letom. Zaradi dobrega zadnjega četrtletja bo zato izguba verjetno nekoliko nižja od prvotno pričakovane, še poročajo v skupini.

Več informacij na www.heidelberg.com.