Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V 3. četrtletju se je število prejetih naročil povečalo za 56,2 odstotka (na sliki uspešno prodajan sistem dodelave CorruCut).
Skupina Koenig & Bauer je po prvih devetih mesecih tekočega poslovnega leta prepričana, da je še vedno na poti okrevanja. Naročila tiskarskih strojev so se v tem obdobju povečala za 37,3 odstotka na skupno vrednost 978,6 milijona evrov. K temu je prispevalo zlasti 54 odstotno povečanje v segmentu specialnih rešitev. Naročila na vseh področjih v segmentu specialnih rešitev so se v primerjavi s prejšnjim letom povečala, zlasti na področju tiska vrednostnih papirjev.


#KoenigBauer #P24x

Tudi v segmentu rešitev tiska na folijo se je število prejetih naročil povečalo za 35,5 odstotka, kar lahko večinoma pripišemo rastočemu trgu tiska embalaže. V tretjem četrtletju so se pojavili tudi "prvi znaki okrevanja" glede naročilih v segmentu digitalnih in spletnih tiskarskih rešitev: do konca julija 2021 je bilo v skupnem prodanih pet strojev serije CorruCut. Stroji so zasnovani za proizvodnjo škatel z rotacijskim izsekovanjem valovite embalaže potiskane v tehniki fleksotiska.

V tretjem četrtletju je Koenig & Bauer prejel za 56,2 odstotka več naročil kot v prejšnjem letu.

Kumulativna prodaja skupine v prvih devetih mesecih leta 2021 se je povečala za 3,0 odstotka na skupno vrednost 787,4 milijona evrov, kar je prva medletna rast v letu 2021. Samo v tretjem četrtletju je bilo doseženih 294,2 milijona evrov, kar pomeni 18,2 odstotno letno povečanje.

Program učinkovitosti P24x že po devetih mesecih dosega načrtovane cilje prihrankov za leto 2021.
Pozitiven razvoj prometa se odraža tudi v dobičku, saj je EBIT dosegel vrednost 16,7 milijona evrov, v prejšnjem letu je ta znašal -74,1 milijona evrov. V tretjem četrtletju je bil dosežen EBIT v višini 10,3 milijona evra, kar pomeni izboljšanje za 64,6 milijona evrov v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta.

Učinki prihrankov, ki jih je prinesel "Program učinkovitosti P24x", so po devetih mesecih znašali približno 31 milijonov evrov. To pomeni, da je bil cilj 30 odstotkov večjega bruto prihranka za leto 2021 dosežen že po devetih mesecih. Konsolidirani poslovni izid se je povečal z -86,9 milijona evrov preteklega leta na 5,5 milijona evrov za dan 30. september 2021.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.