Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Ob koncu leta 2021 je vrednost nedokončanih naročil znašala približno 807 milijonov evrov, kar je za približno 28,0 odstotkov več kot leto prej. (vir: Koenig & Bauer AG)
Družba Koenig & Bauer AG (Würzburg, Nemčija) je v letu 2021 ustvarila skupni dobiček brez upoštevanih obresti in davka (EBIT) v višini približno 29 milijonov evrov. Marža EBIT z 2,6 odstotki je tako presegla napoved, ki je znašala 2,0 odstotka. Družba Koenig & Bauer je rezultat objavila na podlagi predhodnih in še nerevidiranih poslovnih podatkov.

#koenig&bauer #poslovanje

Uspešnost poslovanja je mogoče pripisati hitrejšemu učinku prihrankov iz programa učinkovitosti P24x in učinkovitejšemu izvajanju povezanih kadrovskih ukrepov. Predvsem v četrtem četrtletju pa je k rezultatu znanto prisepval še segment posebnih rešitev Special. Poslovni izid EBIT se je s -67,9 milijona evrov preteklega leta dvignil za okvirno 96 milijonov evrov.

V poročilu prejšnjega leta so vključeni posebni učinki v višini -49 milijonov evrov in predvideni učinki prestrukturiranja P24x v višini približno 23 milijonov evrov. V zadnjem četrtletju je bil dosežen poslovni izid skupine EBIT v višini približno 12 milijonov evrov (v istem četrtletju prejšnjega leta: 6,2 milijona evrov).

8,5 odstotno večji promet v višini približno 1,116 milijarde evrov
Promet skupine je leta 2021 znašal približno 1,116 milijarde evrov. To pomeni, da se je v primerjavi s prejšnjim letom povečal za približno 8,5 odstotka. V četrtem četrtletju se je prodaja v primerjavi z enakim četrtletjem lani povečala z 264,1 na približno 328 milijonov evrov. Po podatkih družbe Koenig & Bauer sta k temu največ prispevala prodajna segmenta Sheetfed (ploski ofsetni tisk) in Special (posebne rešitve).

Ob koncu leta je bilo prejetih za približno 1,291 milijarde evrov naročil, kar je približno 32 odstotkov več kot v prejšnjem letu. Ob koncu leta 2021 je vrednost nedokončanih naročil znašala približno 807 milijonov evrov, kar pomeni približno 28,0-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim letom.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.