Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fedrigoni vlaga tudi v RFID tehnologijo.
Z naložbo v Tageos bo Fedrigoni utrdil svoj položaj med tremi največjimi svetovnimi ponudniki samolepilnih materialov in razširil ponudbo s tehnologijo RFID in pametnimi etiketami.

#fedrigoni #tageos #rfid #nfc

Podjetje Tageos s sedežem v Montpellieru (Francija) razvija in proizvaja vložke in oznake RFID. Svoje pisarniške, prodajne, raziskovalne in razvojne dejavnosti pa ima tudi v Nemčiji, ZDA, Hongkongu in na Kitajskem.
 
Zaradi hitro rastočega trga in potreb po vložkih Rain RFID (UHF) in NFC (HF), ki podjetjem omogočajo digitalizacijo upravljanja izdelkov, se je povečala potreba po širitvi ponudbe Fedrigoni, Tageos pa bo s prodajo deleža ohranil in pospešil dobičkonosno rast poslovanja. Z neposredno naložbo Fedrigoni pridobi večino kapitala podjetja Tageos, in sicer od delničarjev, vključno s podjetjem Newfund Capital, ter ustanoviteljev podjetja Tageos, ki bodo ohranili vodilne položaje v podjetju. V skladu s sporazumom bo imela družba Fedrigoni v prihodnosti pravico do odkupa preostalih delnic podjetja Tageos.
 
Skupina je po poročanju okrepila svoj položaj tretjega akterja v svetu samolepilnih materialov s ponudbo rešitev treh blagovnih znamk Arconvert, Manter in Ritrama. Z novo ponudbo bo Fedrigoni svojim strankam na področju prodaje živil, vina in žganih pijač, kozmetike, zdravil in podobnega zagotovil njihovo dodano vrednost poslovanja.
 
Skupina Fedrigoni bo poleg omenjenega s prevzemom večinskega deleža povečala tudi svoj tržni delež na ključnih strateških področjih rasti poslovanja, kot so maloprodaja, logistika in industrijske aplikacije. Prevzem bo prinesel tudi nove priložnosti za oddelek razvoja in proizvodnje papirja, zlasti v segmentu luksuzne embalaže, kjer podjetja vse bolj iščejo rešitve z zaščito svojih blagovnih znamk, nadzorom pristnosti in preprečevanjem ponarejanja. To je še posebej pomembno v aktualnih in vse bolj uveljavljenih trendih elektronskega poslovanja.

Več informacij na fedrigoni.com in www.tageos.com.