Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg nadaljuje z razvojem osnovne dejavnosti tiska in ustvarjanjem novih poslovnih področij.
Na virtualni letni skupščini družbe Heidelberger Druckmaschinen AG za poslovno leto 2021/2022 je bilo zastopanih okoli 30 odstotkov Heidelbergovih delničarjev. Izvršni odbor je delničarjem pojasnil strateško usmeritev družbe, bilančne podatke za preteklo poslovno leto (1. 4. 2021 do 31. 3. 2022) in obete za naprej. Heidelberg bo v prihodnje sledil dvostranski strategiji.

#heidelberg #ofsetnitisk #digitalnitisk #elektromobilnost #vizija

Na svoji prvi skupščini družbe je predsednik uprave dr. Ludwin Monz poudaril, da bo Heidelberg moral v prihodnosti najti dobro ravnotežje med nadaljnjim razvojem osnovne dejavnosti tiska na eni strani in razvojem novih poslov na drugi. V skladu s tem bodo sprejeli dvostranski pristop k poslovni strategiji. Po Monzovih besedah ​​namerava Heidelberg tudi v prihodnje ostati en tehnoloških vodilnih grafičnih podjetij v tiskarskem sektorju. Podjetje zato nadaljuje z vlaganjem v osrednje trge komercialnega tiska in tiska embalaže. Uspeh na področju tiska bi moral ustvariti finančno osnovo za nadaljnjo širitev na novih področjih, kot je elektromobilnost. Podjetje vidi nadaljnji potencial poslovanja tudi na tehnološkem področju v industrijski proizvodnji, globalni prodaji in storitvah.

Po besedah ​​Monza je finančna in strateška preureditev družbe v zadnjih dveh poslovnih letih ustvarila dobre pogoje za nadaljnji pozitiven razvoj. Dobra situacija z naročili in zaostanki pri teh bi morali biti optimistični pogoji za poslovanje naprej. Svetovne gospodarske razmere in zahtevne politične razmere pa kljub temu pozivajo k previdnosti.

Ob začetku novega poslovnega leta 2022/23 je bilo poslovanje stabilno. Ob predpostavki stabilnega svetovnega gospodarskega razvoja Heidelberg pričakuje rast, izboljšanje marže EBITDA in po obdavčitvi večji dobiček poslovnega leta 2022/23.

Več informacij na www.heidelberg.com.