Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon Europe je pripravljen pomagati internim reprografskim oddelkom v podjetjih in spodbuditi njihove poslovne aktivnosti z razširjenim naborom visokozmogljivih digitalnih tiskalnih naprav, s prilagojenimi delokrožnimi rešitvami in storitvami razvoja poslovanja reprografskih oddelkov.



Čeprav je Canon s svojimi črno-belimi in barvnimi tiskalniki ter lahkimi produkcijskimi napravami že dlje časa prisoten na trgu interne reprografike, se je sedaj zavezal k poglabljanju znanja s področja specifičnih reprografskih poslovnih procesov. Tako bo svoje storitve optimiziral za obstoječe in bodoče stranke.

Canon je pred kratkim naročil raziskavo trga reprografskih oddelkov, ki jo je opravil profesor Frank Romano s tehnološkega inštituta v Rochestru. Rezultate je objavil v poročilu Corporate Reprographics - Trends and Opportunities, ki prikazuje spremenjene razmere v komercialnem tisku. Canon je svojo naložbo v raziskavo trga odlično izkoristil, saj je uporabil podatke iz prvega poročila Insight Report, da je bolj učinkovito naslovil potrebe strank s področja profesionalnega tiska ter tako v 18 mesecih po predstavitvi z izdelki imagePRESS dosegel 30-odstotni tržni delež na področju digitalnega barvnega produkcijskega trga.

Novo poročilo daje Canonu neprecenljiv pregled izzivov in priložnosti, s katerimi se soočajo reprografski oddelki. Medtem ko 90 odstotkov podjetij dojema tisk kot zelo pomembno sredstvo svojega poslovanja, ne izrabijo v celoti potenciala svojih reprografskih oddelkov. Canon je prepričan, da digitalna tehnologija ponuja možnost učinkovitejše izrabe produkcijskih zmogljivosti tiskarn, povečanje naklad in obsega dela ter izboljšanje kakovosti tiska in odzivnosti. Reprografski oddelki imajo poleg tega možnost povečati svojo vrednost z razširitvijo nabora storitev, s predvidevanjem in zadovoljevanjem potreb podjetij po vse bolj dodelani poslovni, prodajni in tržni dokumentaciji.

Od začetka leta 2009 je Canon okrepil svojo ponudbo za reprografske stranke s črno-belimi tiskalniki imagePRESS 1110, 1125 in 1135. Te naprave dopolnjujejo uveljavljene imagePRESS 7000VP, 6000VP in 6000, ki so namenjene visoko storilnim okoljem s potrebo po barvnih in črno-belih izpisih.

Pred nedavnim predstavljen programski paket Helix Production Workflow, plod Canonovega strateškega investiranja v razvojno podjetje NTWare, je bil razvit posebej za potrebe avtomatizacije delokrožnih sistemov, spletnih storitev naročanja in tiskanja spremenljivih podatkov. Ta izdelek dopolnjuje Canonov uveljavljen delokrožni program, ki vključuje vodilna industrijska orodja in aplikacije.

Canon nadaljuje z razvojem programa Essential Business Builder s predstavitvijo različice 2. Ta program je modularni svetovalni načrt za podporo profesionalnim tiskarjem pri prehodu na digitalno tehnologijo. V prihajajočih mesecih bodo strankam ponudili dostop do prilagojenih modulov za razvoj poslovanja, ki upoštevajo različne potrebe in omogočajo popoln izkoristek naložb v digitalno tehnologijo. Z razvojem novih storitev bodo zapečatili svojo vrednost v okviru podjetij.

Canon reprografskim oddelkom nudi nabor tiskalnikov velikega formata, ki zagotavljajo izpise profesionalne kakovosti po nizki ceni ter tako omogočajo razširitev storitev na grafiko in aplikacije na prodajnih mestih. Marketinški oddelki lahko izkoristijo rešitve, kot je imagePRESS C1+, ki prinaša stroškovno učinkovit način za izdelavo marketinških materialov visoke kakovosti z vsemi vizualnimi učinki brezbarvnega tonerja.

Poročilo daje Canonu možnost podpore strankam in izboljšanja njihovih poslovnih rezultatov. Njegov nabor vrhunskih rešitev za reprografske oddelke obsega strojno in programsko opremo, svetovalne in servisne storitve, podprtih s temeljitimi raziskavami trga. V Canonu so prepričani, da lahko reprografskim oddelkom zagotovijo enake prednosti, kot jih zagotavljajo komercialnim tiskarnam, ter jim tako pomagajo aktivno sodelovati pri poslovnem uspehu njihovih podjetij.


###


O Canonu Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.