Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon zapolnjuje svoj obsežen nabor digitalnih tiskarskih rešitev za profesionalne stranke s predstavitvijo nove serije tiskalnikov za lahko produkcijo imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO, zasnovanih na Canonovi novi tehnološki platformi imageRUNNER ADVANCE.


  • Z visokozmogljivo digitalno storilnostjo in kakovostjo izpisov je serija tiskalnikov Canon imageRUNNER ADVANCE PRO odgovor na potrebe ponudnikov tiskarskih storitev po tisku izdelkov različnih naklad
  • Novi modeli za lahko produkcijo prinašajo dodatno funkcionalnost z možnostmi dodelave in modularno zasnovo
  • Uporabnikom nudijo največjo možno razpoložljivost in prilagodljivost, skupaj s popolno integracijo v uveljavljene digitalne tiskarske delovne tokovev

Nova modela, imenovana imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO in C9060C PRO, sta razvita popolnoma na novo, namenjena pa sta profesionalnim ponudnikom tiskarskih storitev, ki tiskajo manjše naklade kot uporabniki naprav imagePRESS. To so, na primer, kopirnice, interni reprografski oddelki, manjše tiskarne ali tiskarne, ki šele začenjajo uporabljati digitalno tehnologijo, pa tudi uveljavljeni tiskarji, ki potrebujejo pomožen sistem ali dodatno prilagodljivost.

ImageRUNNER ADVANCE C9070 PRO in C9060 PRO ponujata visoko zmogljivost in kakovost izpisov (maksimalna ločljivost 1200x1200 točk na palec) in hitrost barvnega izpisa 70 ali 60 strani na minuto. Nova tiskalnika lahko tiskata na premazane in nepremazane papirje gramature do 300 g/m2 in velikosti več kot SRA3, tudi obojestransko. Kapaciteta predala 4250 listov poveča storilnost. Naprave je mogoče opremiti z RIP-enoto ImagePASS-A1 ali s samostoječim ColorPASS-GX300 RIP za bolj zahtevna produkcijska okolja. Oba RIP-a sta plod sodelovanja med Canonom in EFI-jem.

Novi modeli so zasnovani z upoštevanjem potreb profesionalnih produkcijskih okolij, zato novi imageRUNNERJI ADVANCE PRO ponujajo različne možnosti dodelave, vključno s profesionalnim luknjanjem, spenjanjem za 100 listov, broširanjem do 20 listov in izdelavo brošur. Prav tako je na voljo pet načinov zgibanja papirja gramature od 52 do 105 g/m2. Modularna zasnova dopušča namestitev vsakega imageRUNNERJA ADVANCE po natančnih specifikacijah in produkcijskih potrebah stranke ter je lahko integriran v že vpeljane digitalne delokrožne sisteme poleg drugih naprav. Serija imageRUNNER ADVANCE PRO je zasnovana tako, da daje čim večjo razpoložljivost in prilagodljivost, pri tem so upoštevali tudi okoljski vidik - pri izdelavi so, na primer, uporabili bio plastiko rastlinskega izvora. David Preskett, direktor za profesionalni tisk pri Canonu Europe, je ob tem povedal: »Trg visokokakovostnega tiska na zahtevo in v malih nakladah se hitro razvija. Vsi podatki kažejo, da ima prav ta trg velike možnosti rasti, po nekaterih napovedih pa naj bi se prihodki v tem segmentu več kot podvojili do leta 2011.«

»Iz naših razgovorov s strankami smo spoznali, da v nekaterih okoljih tiskarji stremijo k doseganju visoke storilnosti in kakovosti, vendar z manjšimi naložbami, zmanjšanim tveganjem in hitrejšim povračilom naložbe. Zahtevajo večjo prilagodljivost, ki bi jim omogočila nadgradnjo njihovih storitev, v skladu s spreminjanjem tipa naročil in povečanjem digitalne naklade. Poleg tega potrebujejo maksimalno razpoložljivost, da bi povečali dobičkonosnost in ugodili potrebam svojih strank po hitri izvedbi naročil. Z modeli imageRUNNER ADVANCE PRO lahko dosežemo širši krog kupcev, ki jim lahko ponudimo nadgradljive in prožne rešitve, ki lahko rastejo skupaj z njihovim digitalnim poslovanjem.«

Novi modeli imageRUNNER ADVANCE PRO bodo naprodaj prek Canonovega direktnega prodajnega kanala v Evropi, prav tako pa tudi prek mreže pooblaščenih distributerjev. Pri tem imajo na voljo svetovanje, servisne storitve in podporo, ki jo zagotavlja znamka Canon.

Profesionalnim tiskarjem v Evropi je na voljo edinstven izbor aplikacij iz obsežnega nabora digitalnih tiskarskih strojev, optimiziranih za produkcijska okolja. Nabor barvnih naprav obsega visokozmogljive digitalne tiskarske stroje imagePRESS C7000VP, C6000VP in C6000 ter novo serijo tiskalnikov imageRUNNER ADVANCE PRO. Tem petim napravam se pridružujejo črno-beli tiskalniki iR in imagePRESS, C1+ in imagePROGRAF iz nabora tiskalnikov velikega formata. Tako ima Canon eno najbolj celovitih in tehnološko najnaprednejših ponudb strojne opreme za profesionalce.

S kombinacijo teh izpisnih možnosti in lastno aplikacijsko programsko opremo, kot je Helix Production Workflow, rešitev za dodelavo, programa Essential Business Builder in odlične poprodajne podpore je Canon idealen partner evropskim ponudnikom tiskarskih storitev. Ti bodo lahko tako izkoristili priložnost rasti digitalnih storitev in izboljšali svoje poslovanje.

###

O Canon Europe
Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 11.000 ljudi v 19 državah Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (EMEA).


Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.