Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Specialist s področja tiska širokega formata, Roland DG, je predstavil njihov novi odslej najširši model serije VersaCamm.


To je kapljični tiskalnik z Eco-Sol barvili in integriranim rezalnikom oziroma nožem za izrez neobičajnih kompleksnejših oblik končne tiskovine (etiket ... ). Tipični potrebni pripomoček za delo z vinil samolepilnimi materiali.

Novi VersaCamm VS-640 je na voljo v treh različicah. Prva omogoča tudi izpis z srebrnim metalnim Eco-Sol barvilom, druga je »hi-fi« barvno naprednejša z uporabo dodatne svetle cian, svetle magenta in temeljne bele barve, tretja pa uporablja dvojno glavo CMYK za hitrejši izpis. Z drugimi besedami je osem barvni sistem, pri čemer dve barvi predstavljata možnost uporabe srebrne in bele temeljne barve. S tem je omogočena izdelava svetlobnih panojev in podobno.

S tehničnega vidika omogoča izpis širine do 160 cm, ločljivosti 1440 dpi, hitrost izpisa pa je ovrednotena na 23,1 m2/uro.

Rešitev je namenjena profesionalnim grafičnim studiem za izdelavo oznak in panojev. Zaradi opcije uporabe srebrne in bele barve je aplikativnost odvisna od vaših idej. Da pa je delo nemoteno, za to skrbi dozirni sistem, ki je poznan že iz tiskalnika SolJet Pro III XC-540MT, zagotavlja pa, da se barvila ne zasušijo.

Nova tiskalniška glava razvita v sodelovanju z Intelligent Pass technology omogoča kakovostnejši izpis frekvenčno moduliranih pik. V kombinaciji s svetlo cian, svetlo magenta in belim barvilom so barvni prehodi bolj gladki oziroma zvezni.

Pomembna opcija je tudi nov sistem obveščanja Roland OnSupport, diagnostična podpora oziroma sistem, ki uporabnika tiskalnika obvešča o statusu, napakah tiskalnika in podobnem kar neposredno preko e-pošte ali SMS-a.

Več informacij na www.rolanddg.co.uk.