Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190529 Swiss Q Print Karibu
Posebnost novega tiskalnika Karibu je predvsem možnost neposrednega nadzora kakovosti tiskovin, kot so osvetlitveni panoji.
Podjetje SwissQPrint je za letošnjo Fespo pripravilo premierno predstavitev novega sistema za UV-tisk iz zvitka, imenuje se Karibu in bo javnosti na voljo od septembra letos dalje. Nov sistem omogoča tisk v širini 3,4 metra z uporabo zalogovnika medijev v zvitku.

Posebnost novega tiskalnika je predvsem možnost neposrednega nadzora kakovosti tiskovin, kot so osvetlitveni panoji, saj je ta opremljen s posebno svetlobno kabino, ki omogoča nadzor neposredno po izpisu. Dobrodošlo je tudi integrirano sito, ki omogoča potisk prepustnih luknjičastih materialov in tisk medijev do roba.

Za omenjen sistem je na voljo tudi dodatna opcija uporabe dvojnega vzporednega zvitka medija, kar omogoča tiskanje dveh zvitkov širine do 1.6 metra hkrati. Posebnost omenjene opcije je individualno upravljanje vsakega posameznega zvitka, kar zagotavlja bolj natančen tisk in dosledno upravljanje materiala pri teku tega skozi proces izpisa.

Izpisna miza je zračno vodena in opremljena s posebno patentirano tehnologijo »Tip Switch Vacuum«, ki z drugimi besedami predstavlja tipkovnico s 136 tipkami, ki omogočajo hitro in enostavno upravljanje vakuumskih con z odzivnostjo 4 sekund ter posledično učinkovitejše vakuumsko upravljanje materiala. Za še več zanesljivosti so vodila za upravljanje materiala v samem sistemu opremljena s svetlobnimi tipali, ki operaterjem stalno podatkovno poročajo status tiska opravila in dosledno odzivnost, v kolikor sistem to potrebuje.

Sistemi Karibu uporabljajo posebna na novo razvita barvila, ki so brez vsebnosti NVC-substanc (N-Vinyl Caprolactam) in imajo certifikat Greenguard Gold.

Več informacij na www.swissqprint.com.