Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nov tiskalnik VersaUV LEC2 330/640.
Roland DG je predstavil novo serijo tiskalnikov VersaUV LEC2, ki omogočajo tisk iz zvitka in razrez v enem prehodu. Nova serija vključuje modela LEC2-330 (širine 762 mm) in LEC2-640 (širine 1625 mm). Premrna za sta tisk velikoformatnih aplikacij za notranjo in zunanjo rabo.

Za LEC2-330 so na voljo tudi dodatni dodatki, kot sta vezni drog TB-30 in podaljšana miza ET-30. To omogoča tiskanje zahtevnih materialov, od tankih folij do mehkih vrečk, nalepk z izrezanimi konturami in izdelavo prototipov za kartonsko embalažo.

Širši model LEC2-640 je namenjen tisku široke palete notranjih in zunanjih aplikacij. Dodatno belo pokrivno barvilo omogoča upodobitve na prosojne materiale, kot je denimo statična samolepilna folija, in upodobitev grafičnih motiv za izložbe in promocijo. Tiskalnik omogoča tudi uporabo posebnega prozornega sredstva, s katerim lahko dodelamo oziroma dodamo vrednost svojim tiskovinam manjših naklad.

Serija ploskih tiskalnikov VersaUV LEC2 S pa omogoča tisk gibkih in togih materialov, z njim lahko potiskamo tudi predmete. Na ta način lahko podpiramo različne oglaševalske kampanje in pristope, personaliziramo izdelke, embalažo ...

Serija S sestoji iz štirih modelov, ki so na voljo v različnih konfiguracijah in širinah tako, da ustrezajo različnim proizvodnim okoljem in zahtevam. Na voljo sta dve širini 762 in 1625 milimetrov ter tri dolžine F200, F300 ali F400 s korakom izpisa dolžine 230 milimetrov.

Vsi modeli VersaUV LEC2 uporabljajo nova barvila EUV5, katere odlikuje predvsem manjša poraba, kar zmanjša stroške do 25 odstotkov v primerjavi s porabo običajnih barvil. Omogočajo uporabo premaznih sredstev, ki izpisov zagotovijo višjo obstojnost in varno uporabo.

Vsi modeli so na voljo v različnih barvnih konfiguracijah, vključno z dvojnim naborom procesnih barv CMYK za večjo produktivnost ali denimo naborom CMYK z dodatnim temeljnim premazom za zagotovitev površinskega sijaja tiskovin ali bele pokritosti prosojnih materialov.

Temeljni premaz poleg osnovne funkcije površinske obdelave s sijajem različnih stopenj omogoča tudi površinsko strukturno obdelavo, tisk braillove pisave ali posebnih oznak za industrijsko uporabo. UV-LED-sijalke z različno nastavljivo jakostjo sevanja omogočajo dodatno oziroma posebno dodelavo tiskovin z bleščicami in alu-folijami.

Več informacij na www.rolanddg.com.