Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Med vsemi hibridnimi tiskalniki EFI v družini Vutek je novi Vutek XT najbolj produktiven.
Z novim hibridnim tiskalnikom Vutek XT je podjetje Electronics For Imaging (EFI) na trg postavilo naslednjo generacijo sistemov za izdelavo panojev in drugih tovrstnih promocijskih aplikacij. Vutek XT je bil zasnovan kot naslednik visokozmogljivih hibridnih tiskalnikov serije Vutek HS in omogoča tisk togih ploskih materialov, kot tudi tisk gibkih iz zvitka v zvitek. Z zmogljivostjo tiska več kot 375 plošč na uro doseže novi Vutek XT skoraj dvakrat večjo produktivnost kot predhodni Vutek HS125 F4. Nov sistem bo na voljo od sredine letošnjega leta.

Novi Vutek XT ima visoko stopnjo produktivnosti zaradi uporabe sušilnih UV-LED-sijalk, ki učinkovito sušijo UV-barvilo tudi pri najvišji hitrosti tiska. Zasnovan je z novim sistemom za vodenje tiskovnega medija, ki zagotavlja korekten izpis tudi na njegovih robovih, tudi debelejši mediji pa se skozi sistem pomikajo gladko, kar zagotavlja visoko kakovost izpisov. Odstopanje skladja je zato manjše od 1 mm v primerjavi skladja začetka in konca izpisa. Sistem izpisuje v treh pasovih, kar omogoča izpis enake ali različnih predlog za izpis. Zasnova vakuumske mize s conami omogoča bolj korektno upravljanje medija in omogoča korekten in kakovosten tisk tudi na najzahtevnejših materialih.

Tiskalnik uporablja barvni sistem CP5G, ki zagotavlja popolnoma avtonomno doziranje barvila in izpis upodobitev z brizganjem kapljic barvila velikost le 5 pikolitrov oziroma njihovo spremenljivo velikostjo. Po navedbah proizvajalca sistem CP5G zagotavlja boljši oprijem na širši spekter medijev, kar naj bi zagotovilo boljšo vsestranskost.

Poleg naštetega tiskalnik ponuja tudi več možnosti avtomatizacije, ki jih je mogoče konfigurirati glede na zahteve kupca. Uporabljamo lahko enega ali dva zvitka tiskovnega medija, 3/4 delovne širine tiskalnika ali celostno avtomatizirano tiskanje opravil po principu "od palete do palete". Te možnosti zmanjšajo poseg operaterja, kar dodatno povečuje produktivnost.

Nov sistem je možno integrirati v poljubne delovne sisteme, kot uporabniški vmesnik je na voljo upravljalni strežnik EFI Fiery Front-Ends (DFE), ki omogoča povezavo tudi z MIS-/ERP-delovnimi sistemi iali pa programsko opremo za spletni tisk in elektronsko poslovanje.

Več informacij na www.efi.com.