Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon imagePrograf TX-4100 s širino 112 cm je največji v seriji TX.
Canon je marca predstavil pet novih sistemov za velikoformatni tisk serije imagePrograf TX, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam: arhitektom, inženirjem, gradbenikom, maloprodaji in tudi tiskarnam.

S predstavitvijo petih novih modelov velikoformatnih tiskalnikov imagePrograf TX je Canon postavil nov standard produktivnosti v tisku CAD (Computer Aided Design) in GIS motivov visoke ločljivosti (Computer Aided Design) in GIS (Geographic Information System) in tudi plakatov. Pet novih večnamenskih naprav (60 centimetrski iPF TX-2100, 92 centimetrski iPF TX-3100, 112 centimetrski iPF TX-4100, večfunkcijska iPF TX-3100 MFP Z36 in iPF TX-4100 MFP Z36) ponuja visoko zmogljivost glede volumna in kakovosti izpisov. Izboljšano je tudi upravljanje z mediji in posledično zanesljivost tiska.

Nova serija imagePrograf TX lahko izpisuje s hitrostjo 3,2 strani (formata DIN A1) na minuto brez obrezovanja zaradi možnosti tiska do roba. Ko je zvitek medija vstavljen v podajalnik sistemov imagePrograf TX, ti samodejno prepoznajo vrsto in širino medija, več informacij o mediju in natančno upravljanje pa dodanto omogoča intuitivna nadzorna plošča s 11 centimetrskim na dotik občutljivim zaslonom.

Podajalnik z opcijo uporabe dvojnih zvitkov in dozirne posode "hot swap" z večjo kapaciteto barvila omogočajo dalši in neprekinjen tisk. V podajalniku imamo lahko tudi zvitka dveh različnih medijev dolžine največ 350 metrov. Za sistem je na voljo tudi dodatni zlagalnik, ki omogoča zlaganje do 100 izpisov formata DIN A0. Njegova posebnost je, da je zložljiv, kadar ga ne uporabljamo, zato zavzame manj prostora.

Kombinacija tiskalnih glav Canon in petbarvna konfiguracija z uporabo visoko pigmentiranih barvil Lucia TD zagotavljata visoko kakovost izpisov in natančno upodobitev tankih linij, majhnih besedil; tudi svetlejših barvnih odtenkov, kar je pomembno v tisku natančnih skic, grafik in CAD-aplikacij. Omenjena barvila so primerna tudi za tisk aplikacij za znanjo rabo, saj so izpisi vodoodporni. Barvila so združljiva z vsemi vodoodpornimi mediji znamke Canon.

Večfunkcijska modela imagePrograf TX-3100 MFP Z36 in TX-4100 MFP Z36 sta zasnovana za hitro, učinkovito skeniranje in tisk zahvaljujoč zmogljivemu optičnemu čitalcu Z36.

Novi velikormatni tiskalniki so javnosti že na voljo marca letos dalje.

Več informacij na www.canon.com.