Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Poglavitno vodilo razvoja podjetja HP je trajnost.
Podjetje Hewlett – Packard, HP, je leta 2020 dobilo več nagrad zaradi lateksne tehnologije (angl. latex), zaradi katere je tudi uvrščeno med 100 najbolj trajnostno naravnanih korporacij na svetu. Ta tehnologija je z uporabo barv na vodni osnovi in kakovostjo izpisov močna konkurenca drugim tehnologijam digitalnega tiska. Trajnostno naravnanost HP podpira tudi s programom Planet Partners za recikliranje potrošnega materiala.

Kako konkurirati na trgu velikoformatnega tiska?
Na več milijard vrednem trgu velikoformatnega tiska lahko ponudniki »nečesa posebnega« dosegajo zavidljive poslovne rezultate.

Velikoformatni tisk še vedno spada v visoko donosen segment grafične industrije, ki naj bi bil do leta 2025 vreden 11,2 milijarde ameriških dolarjev. Napovedi govorijo o njegovi nadaljnji rasti, segmenti pa postajajo vse bolj prilagodljivi. Napovedi še posebej držijo za področje aplikacij tiska banerjev in plakatov, ker se enostavno in hitro izdelajo na zahtevo, zato so se med potrošniki močno uveljavile. Nekatere ponudnike tiska tovrstnih aplikacij pa je spodbudilo, da izkoristijo obdobje preobratov, ki ga preživljamo, in prilagodijo ter diverzificirajo svoje poslovanje s tiskom aplikacij dodane vrednosti. Prilagoditev in sprememba sta torej ključni za zanesljivo poslovno rast v prihodnosti. To spoznanje je tudi spodbudilo inovacije, saj so ponudniki storitev tiska na splošno iskali nove poslovne modele, nove priložnosti in celo nove vrste izdelkov, ki jim bodo pomagali napredovati v času zaprtja ali lockdowna.

Če je bila nujnost mati inovacij, je lockdown njihov oče
Področje velikoformatnega tiska je bilo med pandemijo vsekakor inovativno in podjetniško naravnano. Ponudniki teh storitev so se tako rekoč čez noč preusmerili v tisk oznak za pomoč javnemu zdravstvu, med njimi denimo oznak za socialno distanciranje. Sočasno so morali tudi nadgraditi ali pa celo popolnoma na novo razviti sposobnosti opravljanja dela na daljavo, s čimer so zagotovili manj izpostavljenosti zaposlenih morebitnim okužbam koronavirusa in zagotovili nemoten proces dela. Prav zato se je v tem času močno uveljavila uporaba sistema HP Print OS, s katerim lahko tiskarji spremljajo stanje tiskalnika na daljavo, kar zmanjšuje potrebo nadzora v njegovi neposredni bližini. Ne nazadnje pa so zaradi spletno naravnanega dela na daljavo morali pospešiti tudi razvoj spletnega poslovanja in najti način, kako svoje podjetje in ponudbo čim bolj izpostaviti in približati trgu.

Nove tehnologije in nove priložnosti
S potrebo po visoko kakovostnih oznakah za javno zdravstvo je prišla tudi nova poslovna priložnost. V celotni grafični panogi lahko namreč zaznamo naraščanje aplikacij dekorativnega tiska, ki poleg dodane vrednosti tiskovinam zagotavlja tudi višjo stopnjo informiranosti oziroma bolj učinkovito obveščanje. Nedavna HP-jeva študija ponudnikov velikoformatnega tiska v Nemčiji, Indiji in ZDA je pokazala, da je bila povprečna stopnja dobička za nekatere vrste tiskanih aplikacij bistveno višja. Sem so spadale okenske grafike in kratkoročne tekstilne aplikacije z osvetlitvijo iz ozadja. Zanimivo dejstvo je, da je bilo 60 odstotkov teh aplikacij natisnjenih s tiskalniki serije HP Lateks, kar je skoraj dvakrat več od števila aplikacij, proizvedenih na solventnih tiskalnikih, kar je kazalec, da je HP-jeva lateksna tehnologija tista, ki zagotavlja visoko dodano vrednost tiskanih aplikacij. S svojo vsestranskostjo omogoča ustvarjanje novih poslovnih priložnosti z visoko stopnjo produktivnosti na eni strani ter zagotovljeno konkurenčnostjo na trgu na drugi. Družina lateksnih tiskalnikov je bila nedavno dopolnjena z novo serijo, ki tiska belo barvo, s svojimi zmogljivostmi pa povečuje produkcijsko učinkovitost, vašemu poslu doda vrednost in posledično obogati vašo ponudbo.

Predstavitev serije tiskalnikov HP Latex 800.
Zavihtite se na vrh razvijajočega se tiskarskega tržišča
Z novo HP-jevo lateksno tehnologijo lahko ponudniki grafičnih storitev ustvarijo tudi do 30 odstotkov dodane vrednosti svojih poslov. Nova serija tiskalnikov HP Latex 700 in 800 namreč povečuje zadovoljstvo tako ponudnikov kot tudi njihovih kupcev. Kljub zadovoljstvu pa v HP-ju napovedujejo, da inovacij te tehnologije še zdaleč ni konec.

Fortuna Digital
Podjetje Fortuna Digital d. o. o., s sedežem v Splitu (Hrvaška), je že več kot desetletje tudi na slovenskem trgu, poslovalnica je na Tbilisijski 57b v Ljubljani. Svojim poslovnim partnerjem ponujajo visoko raven storitev, vrhunske materiale in različne sisteme za tisk in dodelavo. Kot zlati partner HP-ja največ tržijo tiskalnike serije HP Latex in verjamejo , da ti niso le »dobri tiskalniki«, ampak so zaradi svoje edinstvene tehnologije tudi bolj prijazni do okolja in uporabnikov.

FORTUNA DIGITAL d.o.o.
PISARNA in SHOWROOM
Tbilisijska 57b
1000 Ljubljana

Andrej Bivec
M: 031 404 507
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Maja Povše
M: 068 189 363
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.