Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Serija Konica Minolta Accurio Press C14000 je prejela nagrado Red Dot 2021.
Konica Minolta je nedavno prejela svetovno priznano nagrado za zasnovo produkcijskega sistema serije AccurioPress C14000. Po rekordnem številu prijavljenih je zmagovalno nagrado Red Dot Award: Product Design 2021 prejel sistem AccurioPress C14000.

Nagrajena serija sistemov za produkcijski tisk, med katerimi je tudi AccurioPress C12000, je bila uspešno predstavljena že oktobra 2019. Z njo Konica Minolta sledi poslanstvu podpore digitalni transformaciji svojih strank in premagovanju potencialnih izzivov sodobne grafične industrije s ponudbo naprednih rešitev.

Mednarodna žirija je opozorila na izjemno zasnovo serije AccurioPress C14000, ki je pred pol leta osvojila tudi nagrado "Good Design Award 2020", Japonskega inštituta za promocijo oblikovanja. AccurioPress C14000 tiska s hitrostjo 140 strani formata A4 na minuto in je za 40 odstotkov hitrejši od katerega koli drugega Konica Minolta laserskega sistema za produkcijski tisk. AccurioPress serija zagotavlja enako visoko kakovost tiskanja in podobno hitrost, 120 strani formata A4 na minuto, z modelom AccurioPress C12000.
 
"Še nikoli v 60-letni zgodovini našega oblikovalskega natečaja, se toliko podjetij in oblikovalskih studiev ni soočilo s strokovno presojo naše mednarodne žirije kot letos," je povedal profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor Red Dot. "V natečaj so bili prijavljeni proizvodi iz 60 držav. Kakovost oblikovanja in stopnja inovativnosti so bili predmet večdnevnega ocenjevanja. Dejstvo, da se je Konica Minolta uveljavila na tem tako močnem področju, govori o odlični kakovosti njenih proizvodov. Mednarodna žirija podeljuje to iskano nagrado samo proizvodom z izjemnim dizajnom."
 
Bojan Zupančič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), vodja prodaje sistemov za produkcijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija, je povedal: "Ponosni in veseli smo, da smo prejeli to priznano svetovno nagrado za oblikovanje. Potrjuje, da nismo le vodilni v transformaciji tiska, temveč tudi pri postavljanju novih standardov pri oblikovanju izdelkov. Hkrati seveda v načrtovanje novega izdelka vključujemo tudi tehnologijo avtomatizacije, ki povečuje kakovost, zanesljivost in produktivnost. Višja kakovost tiska, višja hitrost tiska, manj ročnega dela in večja enostavnost uporabe prav tako povečujejo učinkovitost naših strank. S tem jim omogočimo znižanje stroškov in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Preko naše globalne podpore, ki je po vsem svetu na voljo lokalno, tesno sodelujemo z našimi strankami v partnerskem pristopu in jim še naprej pomagamo pri ustvarjanju novih možnostih profesionalnega tiska."

Več informacij na www.konicaminolta.si.