Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mimaki v ponudbo dodaja dva ploska LED-UV tiskalnika, ki zagotavljata hitre in barvno nasičene izpise.
Mimaki Europe je nedavno napovedal dva nova ploska LED-UV tiskalnika velikega formata, JFX600-2513 in JFX550-2513. Nova modela bosta na voljo od predvidoma poletja dalje, prinašata pa visoke hitrosti tiska in visoko produkcijsko učinkovitost. Zahvaljujoč podpori različnih tipov barvil in medijev je obseg izvedljivih aplikacij velikoformatnega tiska obsežnejši.

JFX600-2513 in JFX550-2513 v osnovi predstavljata nadgrajeno različic dobro uveljavljenega velikoformatnega UV-kapljičnega tiskalnika JFX500-2131, ki je bil predstavljen leta 2012. Z namenom spoprijeti se z zahtevnim trgom UV-ploskega tiska, imata nova modela večje število tiskalnih glav, kar omogoča, da JFX600-2513 doseže 300-odsotno višjo hitrost tiska v primerjavi s predhodnim modelom, model tiskalnika JFX550-2513 pa 150-odsotno višjo. Za razliko od predhodnega modela JFX500-2131 s štirimi barvnimi kanali, sta nova modela na voljo s šestimi barvnimi kanali. Široka paleta združljivih barvil omogoča živahne in intenzivne barvne izpise na različnih medijih, tiskamo lahko različne aplikacije za notranjo in zunanjo uporabo.

Zahvaljujoč Mimakijevi sedmi generaciji UV tehnologije tiska in podpori večjega obsega medijev so z nvima modeloma izveldljive številne aplikacije, vključno z masovnim tiskom dekorativnih aplikacij, panojev in drugega.   Z največjim formatom izpisa 2,5 x 1,3 m na medije debeline do 6 cm sta tiskalnika JFX600-2513 in JFX550-2513 združljiva z zahtevami standarda ploskega velikoformatnega tiska. Z njima lahko direktno tiskamo na materiale, kot so sintetični, les, steklo in kovina. Oba tiskalnika omogočata večplastni tisk "2.5D", ki ustvarja učinke dvignjenih elementov oziroma različnih površinskih tekstur. To aplikacijam dodaja vrednost.

Nova tiskalnika JFX600-2513 in JFX550-2513 po navedbah Mimakija uporabnikom zagotavljata več ustvarjalnosti in novih poslovnih priložnosti v svetu aplikacij ploskega velikoformatnega tiska. To še posebej zagotavljajo na novo razvita UV-barvila, ki so certificirana s pečatom "GREENGUARD Gold". S tem barvila dokazano izpolnjujejo stroge standarde uporabe varnih kemijskih snovi in ​​okoljske varnosti. Oba tiskalnika podpirata tudi Mimakijeve ukazne protokole "MDL command", s katerimi tiskalnika lahko upravljamo z zunanjih povezanih naprav, preverimo nivo barvil, odkrivamo napak, nadziramo položaj tiskalne mize in višino tiskovnega medija, upravljamo procese priprave na tisk, tisk in dodelavo, nadziramo vhod in izhod medija. To pomeni, da sta oba tiskalnika tudi v skladu z zahtevami industrije 4.0, kar omogoča njuno integracijo v avtomatiziran potek dela.

Več informacij na www.mimakieurope.com.