Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xeikon je s svojim obsežnim portfeljem ter vrsto novih in inovativnih rešitev za digitalno tiskanje pripravljen preiti na naslednjo raven.
Tiskarji in drugi sodelujoči v končni izdelavi tiskovin iščejo rešitve, ki jim bodo omogočile poslovno rast, zagotavljale najvišjo kakovost in ponujale atraktivne izdelke, s katerimi bodo zadovoljili današnje nenehno spreminjajoče se povpraševanje potrošnikov. Spletno naročanje je povečalo potrebo po avtomatizaciji, visokokakovostnem barvnem nadzoru tiska in hitrejši proizvodnje. Xeikonov obsežen in inovativen digitalni tiskarski portfelj, poglobljeno znanje o digitalni tehnologiji in dolgoletne izkušnje pri delu s tiskarskimi podjetji z digitalno transformacijo so dokaz, da podjetje Xeikon sledi viziji podpore prihodnosti tiskarske proizvodnje.

V zadnjem letu je Xeikon predstavil več inovacij in novih rešitev, s katerimi tiskarji po svetu že vidijo svojo konkurenčno prednost. Predvsem njihova uporaba omogoča enostaven prehod na sodoben način dela, tudi popolnoma avtonomno nočno proizvodnjo (angl. Lights Out) in upravljanje oziroma nadzor na daljavo.

Digitalni produkcijski tiskarski stroji
Xeikon Cheetah 2.0: tehnologija tiska s suhim tonerjem je zdaj povezana v oblak z vmesniki človek/stroj in stroj/stroj, s katerimi so sistemi med seboj v stalni komunikaciji ter vodijo in upravljajo tiskarska opravila s popolno avtomatizacijo. V začetku leta je Xeikon predstavil dva nova modela strojev: Xeikon CX30 in Xeikon CX50, tiskalnika s suhim tonerjem vstopnega razreda. Pomembno je omeniti, da lahko pri vsaki rešitvi povezani v oblak, upravljavci spremljajo izdelavo tiskovin od koder koli, tako da si 24 ur na dan, 7 dni v tednu na pametnem telefonu ali kateri koli drugi napravi lahko ogledajo informacije vmesnikov ali upravljalnih namizij.

Tehnologija Panther 2.0 UV InkJet: Novi modeli Panther bodo vključevali modela Xeikon PX2200 in Xeikon PX3300, ki bosta nadomestila modela PX2000 in PX3000.

Serija Xeikonovih sistemov za dodelavo etiket (LCU - Label Converting Unit): V Xeikonovi ponudbi so za različna tiskarska okolja in potrebe zasnovani tudi različni modeli strojev za dodelavo etiket. Sistemi LCU, uradno poimenovani D-Coat, so prav tako povezani v oblak z vmesniki stroj/stroj. Na voljo so različni modeli: vstopni, širokopasovni, ozkopasovni in napredni, pa tudi bolj modularno prilagodljivi. Zaradi povezave v oblak uporabniki delovanje teh naprav prav tako lahko spremljajo od koderkoli in kadarkoli.

Storitve
Družba Xeikon napoveduje izbor novih storitev, ki bodo dopolnile že tako obsežna programa storitev Xeikon Solutions & Services (XSS) in aXelerate.

Xeikon (Business Services) XBS poslovne storitve lahko v realnem času prenesejo podatke v oblaku od stroja do stroja ter zagotovijo vse potrebne in poglobljene informacije na nadzorni plošči, ki je dosegljiva na katerem koli pametnem telefonu ali napravi. S storitvijo Xeikon XBS lahko tiskarji kadar koli, 24 ur na dan, 7 dni v tednu preverijo delovanje katerega koli tiskarskega stroja, preverijo njegovo učinkovitost, stroške izdelave in primerjajo rezultate.

Xeikon (Performance Services) XPS storitve so 6 mesecev standarden del sestava novih tiskarskih strojev. Njihov namen je pomagati tiskarjem ugotoviti, katerim delom proizvodnje je treba posvetiti več pozornosti. Ta programska oprema namreč  poudari in vizualizirala vse ključne funkcije, ki jih je treba prilagoditi, vključno z nejasnostmi glede vzdrževanja, urniki usposabljanja ali preverjanjem aplikacij. Ta storitev je vsem uporabnikom novih sistemov standardno vključena v njihovi začetni fazi digitalnega poslovanja. Povratne informacije teh storitev, pa bodo podjetju Xeikon zagotovile potrebne informacije, s katerimi bo svojim strankam pomagalo, da bodo še hitreje prešle in začele delovati digitalno.

Xeikon (Color Services) XCS Pro 2.0 storitve so storitve v oblaku za področje barvnega upravljanja, so edinstvena avtomatizirana zbirka orodij za zagotavljanje tiskanih izdelkov najvišje kakovosti. Dodatne zmožnosti vključujejo popolno avtomatizacijo za profiliranje "on -the -fly", nadzor in prilagajanje barvnih profilov. Na tiskarskih strojih Xeikon je odslej barvno umerjanje popolnoma samodejno vsakič, ko se pojavijo odkloni. Operater je o tem samodejno opozorjen, težava pa se samodejno posreduje vodji proizvodnje, če ni sistemsko odpravljena. Storitve XCS 2.0 se odslej lahko uporabljajo za izdelavo barvnih profilov na različnih tiskarskih sistemih, kot so fleksotiskarski stroji, ofsetni stroji, sitotiskarski stroji z digitalnim tiskom ali kateri koli drugi. S tem se razširijo proizvodne možnosti, možnosti izdelave različnih tiskanih aplikacij na različnih materialih. Storitve Xeikon XCS 2.0 predvsem poenostavljajo proces barvnega upravljanja.

Delovni sistem
Temeljna in ključna sestavina vsakega tiskarskega stroja Xeikon je Xeikonov upravljalni vmensik X-800 Digital Front End (DFE). Xeikon vmesnik razvija in nadgrajuje v smeri še večjega nabora podprtih aplikacij. Različica X-800 za proizvodnjo etiket bo zdaj vključevala upravljanje spremenljivih podatkov Xeikon VARI ONE z možnostjo kombinirane uporabe haptičnega tiska s sistemom Panther ter Xeikonovo dodelavno enoto FEU (Fusion Embellishment Unit).

Več informacij na www.xeikon.com.