Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Gallus Labelfire Low Migration je sistem opremljen z dodatnim UV-sušilno enoto, ki omogoča bolj učinkovito strjevanje tiskarskih barv Labelfire UVLM pri višjih hitrostih tiska (vir: gallus-group.com).
Podjetji Gallus in Heidelberg sta nadgradil sistem UV tiska Gallus Labelfire, ki naj bi omogočal izdelavo certificiranih etiket, skladnih z zahtevami za neposredno uporabo z živili. Nova različica Gallus Labelfire Low Migration z nizko stopnjo migracije barvil je namenjena tudi tisku živilske embalaže, ki je skladna z zahtevami predpisov EU.

#gallus #heidelberg #labelfire #nizkomigracijski

Po navedbah proizvajalca so osnova nove različice razvita barvila Labelfire UVLM, ki so primerna za tisk embalaže, ki prihaja v stik z živili. Barvila so izpopolnjena in skupaj z dodano enoto UV sušenja zagotavljajo popolnoma suhe izpise, ki so varni za uporabo v živilskih aplikacijah tiska.

Predpogoj za izdelavo etiket in embalaže, skladnih z zahtevami živil, je skladnost z ustrezno zakonodajo, poleg tega pa tudi z zahtevami strank. Barvila Labelfire UVLM so v kombinaciji z uporabo nove UV sušilne enote skladna z zahtevami uredb EU št. 10/2011, 1935/2004, 2023/2006 (GMP), švicarsko uredbo o živilskih aplikacijah, Nestléjevih zahtev in regulativ EuPIA.

Novi sistem sušenja Labelfire Low Migration
Po kapljičnem izpisu je v tovrstnem tisku živilskih aplikacij ključnega pomena sušenje izpisa oziroma strjevanje UV barvil. V novi različici sistema Gallus Labelfire Low Migration izpisi iz zvitka potujejo direktno v sušilnik z inertno komoro, napolnjeno z dušikom. Po navedbah Gallusa dušik izpodriva kisik, kar zagotavlja optimalno strjevanje tiskarskih barvil. Dodatni ojačevalnik UV sevanja še dodatno izboljša strjevanje barvil Labelfire UVLM tudi pri največji hitrosti proizvodnje.

Poleg tega novega UV koncepta sušenja je nova različica sistema Gallus Labelfire Low Migration opremljena s senzorji UV in kisika, ki stalno merijo proizvodne pogoje. Na ta način je zagotovljena tudi konstantna kakovosti tiska etiket in embalaže.

Večmesečni terenski testi
novo različico sistema Labelfire je Gallus testno preskušal več mesecev v dejanski proizvodnji etiket in embalaže, skladne z zakonskimi zahtevami za evropski trg. Sistem Gallus Labelfire Low Migration je javnosti na voljo kot serijsko proizveden tiskarski stroj od oktobra lani.

Več informacij na www.gallus-group.com.