Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Kaj je spet "pogruntal" HP? Na sliki tiskalniki HP Stitch S500.
S serijo rešitev HP Stitch S podjetje HP ponuja tiskalnike za področje profesionalnega sublimacijskega tiska. Največji model v seriji Stitch S je tiskalnik HP Stitch S1000, ki je po navedbah proizvajalca namenjen srednje velikim in večjim delovno zahtevnim okoljem. Njegov manjši brat pa je model HP Stitch S500. Oba modela sta zasnovana s HP-termalnimi brizgalnimi glavami.

#hp #stitch #s500 #fortunadigital

Kaj je sublimacija?
Sublimacija je fazni prehod trdnega barvila ob ustrezni sublimacijski temperaturi in tlaku v plinasto agregatno stanje, ne da bi prešlo skozi tekočo fazo. Gre za tehnologijo, ki nam omogoča tisk na različne materiale ali substrate, ki so izdelani iz poliestra, mešanice poliestra ali prevlečenega s poliestrom. 

Pametnejši pristop tiska na tekstil
Sublimacijski tisk je danes veliko bolj zanesljiv, predvidljiv in obvladljiv proces kot kdaj koli prej. Samodejno zaznavanje in kompenziranje do 30 odstotkov nerazpoložljivih šob na tiskalni glavi preprečuje napake izpisa v naprej, z uporabo HP Smart Services aplikacije tiskalniškega sistema v oblaku HP PrintOS pa lahko pametno rešujemo tudi druge tehnične težave kadarkoli in kjerkoli. S tem sta zanesljivost in kakovost tiska zagotovljena.

Optimizacija tiska
S sistemi HP Stitch S lahko dopolnite storitve vaše tiskarne enostavno in učinkovito ter uživate v zanesljivem tisku tekstila brez vašega dodatnega nadzora. Z enostavnim vzdrževanjem podaljšate čas razpoložljivosti tiskalnikov in posledično zmanjšate izpade in obratovalne stroške. Obrabljene tiskalne glave lahko zamenjate kar sami, s tem pa ste v stalni pripravljenosti na tisk izjemne kakovosti. S številnimi storitvami HP v oblaku HP PrintOS lahko izvajate tudi funkcije samodejnega vzdrževanja, ki predvsem zmanjšujejo ročne posege vzdrževanja v sistem, kar še dodatno zagotavlja razpoložljivost delovanja tiskalnika. Celokupno gledano je s tem nadzorovan tudi celotni delovni proces.

HP Stitch S1000 in S500 v praksi
Trenutno sta v ponudbi podjetja Fortuna Digital na voljo dva modela tiskalnikov serije Stitch S, to sta modela S500 in S1000.

Širši model velikoformatnega tiskalnika HP Stitch S1000.
Za visoko upodobitveno kakovost z globokimi črnimi toni in korektnimi svetlimi odtenki barv skrbijo upravljalna programska orodja HP Smart Color Tools in nazivna ločljivost 1.200 dpi. Optical Media Advance Sensor - OMAS Plus (optično tipalo za zaznavo medija) zagotavlja najvišjo kakovost tiska na različnih medijih tudi pri najvišji hitrosti tiska. To velja tudi za materiale, kot sta transferni papir in poliestrska tkanina debeline 0.5 mm. Sistem HP Stitch S1000 je zasnovan z naborom procesnih CMYK barv in dozirnimi posodami barvila kapacitete 10 litrov. Z njim lahko tiskamo na materiale iz zvitka širine od 635 do največ 3200 mm, skupna teža zvitkov materiala lahko znaša največ 300 kg. Za umeščanje in enostavno rokovanje z zvitki materiala poskrbi poseben vlagalni sistem, ki v pripravi sistema prihrani čas in material.

Oba modela tiskalnikov serije Stitch S sta robustno zasnovana in sta učinkovita v opravilih najzahtevnejših uporabnikov sublimacijskega tiska. Model tiskalnika Stitch S500 lahko tiska s hitrostjo do 110 m²/h v enem prehodu na materiale širine največ 1600 mm, skupna teža zvitka materiala pri tem lahko znaša največ 55 kg.
Model tiskalnika Stitch S500 lahko tiska s hitrostjo do 110 m²/h
Katere segmente tiska lahko podprete s tiskalniki serije HP Stitch?
  • vizualna komunikacija oziroma tisk oznak in drugih velikoformatnih tekstilnih aplikacij (svetlobni panoji, banerji, zastave, namizni prti ...)
  • tisk notranje dekoracije za vse vrste bivalnih prostorov (tapete, pliseji, okenska senčila, blazine ...)
  • tisk športnih in modnih oblačil (športna oblačila, kopalna oblačila, modni dodatki, obuvala ...)
  • dekorativni tekstilni tisk (majice, krojena oblačila, unikatni tekstilni dodatki...)
  • tisk specialnih tekstilnih aplikacij (medicina, vojska, transport...) 

Širok nabor aplikacij tekstilnega tiska vam zagotavlja nove poslovne možnosti.

Za več informacij o tiskalnikih in predstavitvah v živo pišite ali kličite na:

FORTUNA DIGITAL d.o.o.
PISARNA in SHOWROOM
Tbilisijska 57b
1000 Ljubljana

Maja Povše
M: 068 189 363
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.