Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Revoria - nova družina digitalnih tiskarskih strojev znamke Fujifilm, ki ni običajna.
Nova družina tiskarskih laserskih sistemov Revoria je zasnovana na osnovi bogatih izkušenj in strokovnega znanja podjetja Fujifilm s področja ofsetnega in digitalnega tiska. Z njo nadgrajujejo dolgoletno tradicijo uveljavljenih in trajnostno naravnanih tiskarskih rešitev, ki Fujifilmu zagotavljajo dolgoročna poslovna partnerstva. To je začetek ambicioznega projekta za razvoj novih digitalnih tiskarskih strojev s tonerji.

#fujifilm #revoria #toner

Nov model digitalnega tiskarskega sistema Revoria Press PC1120 ponuja visoke hitrosti tiska s šestimi barvami do 120 strani na minuto. Pri tem v enem prehodu ponuja izjemno prilagodljivo dodelavo. Po navedbah proizvajalca zagotavlja tudi primerljivo kakovost izpisa, kot ga ponujajo modeli Jet Press 750S. Ločljivost izpisov znaša 2400 x 2400 dpi.

Široka paleta možnosti dodelave
Sisteme Revoria Press PC1120 je možno naročiti v različnih konfiguracijah dodelave. Posebnost sistema je že vhodni del, ki z zračno vodeno zasnovo vlagalnega sistema, kot jo poznamo na ofsetnih tiskarskih sistemih, omogoča podajanje materiala daljšega formata do dolžine največ 1,2 m. Omogoča pa tudi zanesljivo podajanje različnih materialov, različnih gramatur (52 - 400 g/m2) in različnih formatov (od 98 x 148 mm do 330 x 1200 mm). Možnosti zgibanja, rezanja in lepljene vezave dopolnjuje še dodana enota za upravljanje statike, ki omogoča, da tiskamo in obdelujemo zanesljivo tudi bolj kritične oziroma nevsakdanje materiale, kot so različni filmi in sintetični substrati. Poseben patentiran sistem ločevalnega čolnička pri tem še dodatno odpravlja pojav vlaganja dvojnih pol. Konfiguracije Revoria Press PC 1120 je glede na potrebe možno nadgraditi oziroma prilagoditi kadarkoli, zato je lahko ustrezen sistem za izvedbo kakršnihkoli tiskarskih opravil.

Predstavitev sistema Revoria Press PC1120.
Kreativna izdelava tiskovin v enem prehodu
Skupno sistem omogoča uporabo šest barvnih enot, ki omogočajo uporabo posebnih tonerjev: belega pokrivnega, brezbarvnega, metalnega zlatega in srebrna ter roza. Posebne tonerje lahko uporabimo kot predtisk ali naknadni po tisku procesnih CMYK, kar zagotavlja različne kreativne učinke tiskovin. Na tak način sistemi Revoria Press PC1120 omogočajo prilagodljivost v največji meri z enostavno uporabo, minimalnim naporom in izpadi. Pri Vsem tem pa je produkcijska učinkovitost najvišje stopnje, saj vse izdelamo v enem prehodu, kar ni običajno.

Z uporabo omenjenega dodatnega roza tonerja predvsem razširimo barvni obseg izpisov, z natančno 10-bitno barvno globino pa bolj korektno upodobimo različne kožne tone, barvni prehodi pa so bolj gladki oziroma zvezni. Posebna Fujifilmova sistemska umetna inteligenca pri tem samodejno upravlja ravnovesje med cian in roza tonerjem, zato v tisku zanesljivo dosežemo popolne tiskarske rezultate.

Uporaba metalnih tonerjev pa je predvsem namenjena poudarjanju grafičnih elementov. Zlat in srebrni toner lahko z mešanjem drugih barvnih tonerjev ustvarimo številne atraktivne vizualne učinke in nenavadne barvne odtenke.

Poseben pa je predvsem brezbarvni toner, ki je predvsem namenjen tisku in dodelavi etiket oziroma nalepk, saj jim zvišuje stopnjo odpornosti izpisa oziroma tiskovine na splošno.

Več informacij na https://global.fujifilm.com/en.