Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
UV kapljični sistemi so trend in vizija prihodnosti tiska etiket.
Durst je popolnoma osredotočen na prihajajoči sejem Labelexpo Europe 2022, na katerem bodo predstavili tudi tehnologijo UV kapljičnega tiska etiket, ki vsem proizvajalcem etiket prinaša izdelavo etiket dodano vrednost. Danes so digitalni tiskarski sistemi, kot so sistemi serije Tau RSC, konkurenčni fleksotiskarskim tako po kakovosti, kot tudi produktivnosti. Predvsem jih odlikuje časovno krajša priprava, primerni pa so tudi že za tisk opravil srednjih in bolj obsežnih naklad.

#durst #uv #kapljicnitisk #labelexpo

Predstavili bodo digitalni produkcijski sistem Tau 510 RSCi s širino izpisa 510 mm in hitrostjo tiska do 100 m/min (80 m/min pri največji ločljivosti izpisa). Obiskovalci ga bodo lahko spoznali v konfiguraciji z dodatnima fleksotiskarskima enotama. Del razstavnega programa bo tudi sistem Tau 330 RSC.

Kot enega ključnih trendov digitalizacije tiska etiket bo Durst predstavil tudi možnosti avtomatizacije delovnih procesov z uporabo digitalnih produkcijskih tiskalnikov. Med številnimi funkcionalnimi novostmi tovrstnih programskih sistemov bodo predstavili tudi aktualno, to je možnost načina tiska "Save-Ink".

V sodelovanju z industrijskimi partnerji OEM bo Durst poleg svojega ekosistema digitalnih tiskarskih rešitev predstavil tudi hibridne digitalne oziroma digitalizirane fleksotiskarske sisteme. Okrog teh bodo razpravljali tudi o prednostih in slabostih njihove uporabe.

Poseben poudarek bo Durst namenil UV kapljičnim sistemom tiska etiket, saj beleži vse več strank, ki namesto fleksotiska uporabljajo tovrstno tehnologijo tiska. V letu 2021 so namreč v 12 mesecih pri eni od svojih strank zabeležili več kot 2 milijona kvadratnih metrov izpisov na enem samem tiskarskem stroju, pri več strankah pa z redno dnevno proizvodnjo med 20 in 25 tisoč kvadratnimi metri izpisov, torej 60-75 tisoč tekočih metrov izpisov na dan. Zavedajo se, da ima UV kapljični tisk etiket prihodnost v določenih delovnih okoljih, saj v teh ponuja številne prednosti. Z razvojem tega pa tiskarjem iz leta v leto ponuja še več prednosti in zmogljivosti.

Več informacij na www.durst-group.com.