Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xeikon je še en proizvajalec digitalnih tiskarskih sistemov, ki prisega na prednosti tiska etiket iz širših zvitkov.
Na sejmu Labelexpo Europe 2022 bo podjetje Xeikon predstavilo svoj 520 mm širok tiskarski stroj, ki pri polni hitrosti tiska s hitrostjo do 30 m/min. Po navedbah proizvajalca je zaradi ločljivosti tiska 1200 dpi nemogoče razlikovati izpise od odtisov fleksotiska. Njegova hitrost je prav tako primerljiva proizvodnim zmogljivostim fleskotiskarskih strojev, še dodajajo.

#xeikon #labelexpo #etiketnitisk #tisketiket

Edinstvena širina in hitrost tiska CX500 omogočata tisk velikih količin etiket številnih različic enake oblike izseka/razreza, tudi večjih etiket v primerjavi s tiskom  ožjih zvitkov materiala. Predvsem gre za možnost tiska večjih etikete za embalažo olj in kozmetičnih izdelkov, ki so na primer visoke 160 mm in se jih na 13-palčnem traku praktično lahko razporedi po širini le enkrat, kar ni racionalno. Zaradi tega je tiskarski stroj CX500 predvsem stroškovno učinkovita rešitev, ki pa poleg tiska etiket omogoča tudi tisk aplikacij, kot so pakirne vrečke in podobno.

Nove aplikacije tiska etiket s sistemom Xeikon CX500.
Xeikon se spogleduje tudi s področjem UV tiska, ki ga promovira predvsem za aplikacije trajnih etiket. Na sejmu Labelexpo bodo predstavili vstopni model stroja PX3300 in model PX30000, slednji je namenjen obsežnejšim opravilom tiska etiket s širšim barvnim obsegom (CMYK+OVW). S stališča hitrosti in barvnega obsega lahko Xeikon PX30000 nadomesti tudi UV fleksotiskarski stroj z vsemi prednostmi digitalne proizvodnje: brez uporabe dragih orodij in brez porabljenega daljšega časa za pripravo, kar celokupno gledano znatno poveča samo proizvodno učinkovitost.

Več informacij na www.xeikon.com.