Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Valloy je zasnovalo digitalno proizvodno linijo za produkcijo etiket.
Družba Valloy je nedavno ponudila linijo za digitalno proizvodnjo etiket, ki sestoji iz digitalnega tiskalnega dela in rezalnega ploterja. Imenuje se Bizpress 13 R, ki s tiskalno enoto in uporabo tonerja upodablja z ločljivostjo 1.200 x 2.400 dpi. Posebnost tiskalne enote je upodabljanje pri nizki temperaturi, kar omogoča tisk toplotno občutljivejših materialov.

#valloy #digitalnaprodukcijaetiket #dodelavaetiket #bizpress #duobladewx

Poleg različnih običajnih folij lahko tiskamo še na metalizirane in debelejše laminatne folije ter različne papirje v gramaturah od 30 do 350 g/m². Iz zvitka širine 330 milimetrov nova linije izpisuje v koraku formata največ 304 x 1.200 milimetrov. Bizpress je opremljen z zračno vodenim napenjalnim mehanizmom in senzorjem za zaznavo konca zvitka, tek traku nadzoruje glede na njegove robove, z integrirano mizo pa tudi spaja zvitke materiala za način neskončnega tiska. Programska oprema za tisk spremenljivih podatkov je na voljo kot dodatna možnost.

Rezalni ploter Duoblade WX je zasnovan na samodejno nastavljivih rezalnih glavah glede na parametre opravila, ki so pridobljeni z odčitavanjem črtne kode natisnjene na formatu izpisa. Pri tem sistem upošteva tudi optimalno število orodij, ki so potrebna za izvedbo procesa dodelave. Oba modela linij se razlikujeta glede na dva modela rezalnikov. Model rezalnika Duoblade WX I ima eno rezalno postajo s štirimi orodji, novi model Duoblade WX II pa ima dve rezalni postaji s skupno osmimi orodji, kar zagotavlja tudi podvojeno hitrost rezanja. V kolikor izrezujemo tiskovine v dimenziji 10 x 10 mm je hitrost dodelave 18 m/min, največji format koraka rezanja pa v skupnem znaša 350 x 600 milimetrov. Oba modela rezalnikov obdelujeta zvitke do največje širine 350 milimetrov, pri čemer režeta material na določen format koraka, vzdolžno pa režeta z uporabo največ 15 nožev.

Odvijalec zvitka in enota za laminiranje sta del serijskega sestava linije, na voljo kot dodatna opcija pa so še enota za previjanje drugega materiala, previjalnik laminatnih oblog in integrirani prečni nož.

Valloy v svoji ponudbi ponuja tudi manjše ploterske rezalnike, to sta Duoblade SX in Duoblade Petit. Slednji je namizna naprava, ki dopolnjuje funkcionalnost namiznih modelov tiskalnikov etiket iz zvitka. Za formatne digitalne sisteme je za razrez na voljo rezalnik Duoblade F. Njegova podajalni del ima hrambo kapacitete do 1 000 listov formata do 340 x 570 milimetrov, obdela pa jih lahko popolnoma samodjeno v načinu zarezovanja (Kiss-Cut) ali izrezovanja (Full-Cut). Odvisno od oblike razreza je mogoče obdelati do 600 listov na uro v formatu A3+.

Več informacij na www.valloy.com.