Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Ricoh in Durst krepita sodelovanje na področju tehnologij brizgalih glav (na sliki sistem serije Durst P5 350/HS).
Ricoh Europe je napovedal, da bo razširil svoje sodelovanje z družbo Durst Group AG s 50 milijoni evrov vrednim poslom za razvoj tehnologije brizgalnih glav.

#ricoh #durst #alpha #durstp5 #velikoformatnitisk #tekstilnitisk

Skupina Durst Group v svojih rešitvah že uporablja Ricohove brizgalne oziroma tiskalne glave 5. generacije in sicer v sistemih za tekstilni tisk serije Alpha in sistemih velikoformatnega tiska serije Durst P5 za tisk velikega formata. V skladu s sklenjenim sodelovanjem se bodo Ricohove izpisne glave uporabljale kot sestavni del Durstovih tiskalniških sistemov tudi v prihodnosti.

Christian Compera, globalni generalni direktor podjetja Ricoh Industrial Print, je navdušen nad dogovorom, ki bo trgu zagotovil ciljno usmerjen razvoj tiskalnih glave z upoštevanjem dejanskih zahtev oziroma potreb. Širitev partnerstva z Ricohom pa bo Durstu omogočilo, da bodo tiskarski sistemi trgu hitreje dostopni, saj v sodelovanje poleg tiskalnih glav sodi tudi dobava barvil in tiskovnih medijev.

Nove rešitve bodo odslej plod znanj obeh ekip, Ricoha in Dursta. Brizgalne glave bodo razvite posebej prilagojeno vsakemu novemu sistemu, kar bo zagotovilo njegovo popolno izkoriščenost potenciala in izpolnitev zahtev tudi najbolj inovativnih tiskanih aplikacij.

Trenutno v sodelovanju že potekajo raziskave materialov in novi načini tiska, ki bi zagotovili večjo trajnost z manjšo porabo energije, materialov in drugega.

Več informacij na www.ricoh-europe.com in www.durst-group.com.