Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mimaki je v marcu predstavil serijo tiskalnikov 330 in novo serijo rezalnih ploterjev CG-AR.
Mimaki Europe je z marcem ponudil povsem novo serijo brizgalnih tiskalnikov velikega formata, serijo 330, ki vključuje modele JV330-160, CJV330-160 in TS330-1600, ter novo serijo rezalnih ploterjev CG-AR. Serija tiskalnikov 330, ki je bila predstavljena na dogodku Global Innovation Days, je namenjena različnim grafičnim področjem. Serija rezalnikov CG-AR pa predstavlja vstopne rešitve, na voljo so 3 širinske različice.

#mimaki #tekstilnitisk #sublimacijskitisk #rezalnik

Tiskalniki Mimaki serije 330
Tiskalnika JV330-160 in CJV330-160 sta ekosolventni rešitvi z barvnim konceptom "Deep Color Natural", ki zagotavlja visok barvni standard izpisov, ki so primerni za tisk grafik za zunanjo in notranjo rabo. S hitrostjo tiskanja 21,0 m2/uro v standardnem načinu tiska ob uporabi 4 barvnih kanalov zagotavljata hitro izvedbo naročil. Vgrajena sistema čiščenje in nadzora sistema zagotavljata učinkovit in stalno razpoložljiv tisk.

Oba modela imata na novo zasnovan sistem odvijanja, ki omogoča sočasno nalaganje treh zvitkov medija, kar močno skrajša čas priprave in zmanjša potrebo pogosti menjavi zvitkov tiskovnega medija. V osnovi sta opremljena tudi s funkcijo "XY slitter", to je zelo natančna tehnologija rezanja v smereh X in Y. Tiskalnika bosta komercialno na voljo v aprilu letos.

Tiskalnik TS330-1600 pa je namenjen tekstilni industriji in je sublimacijski transferni brizgalni sistem, ki je opremljen z novimi funkcijami za izboljšanje stabilnosti delovanja. V načinu tiska Draft s 4 barvnimi kanali sistem doseže hitrost tiska 69 m2/uro, v najhitrejšem načinu tiska pa kar do 135 m2/uro. Najnovejši mehanizem čiščenja je osnovan na posebni krpi, ki s površine šobe odstranjuje neželeno odvečno barvilo/črnilo, zmanjšuje megljenje tega in nenazadnje zmanjšuje potrebno vzdrževanje tiskalnika.

TS330-1600 v osnovni konfiguraciji uporablja 2-litrske dozirne posode barvila, opcijsko so na voljo še 10-litrske. S tem se bistveno poveča produkcijska zmogljivost, torej z daljšim neprekinjenim tiskom. Dodatno je lahko tiskalnik opremljen še z enoto za mini "jumbo" zvitke. Posebnost novega tekstilnega sistema tiska je tudi izboljšan sistem odvijanja, ki je odslej opremeljen z dvema pogonoma, kar zagotavlja bolj zanesljivo upravljanje tudi daljših zvitkov materiala. Del tiskalnika je tudi programska rastrsko procesna oprema TxLink4 znamke Mimaki.

Vsi tiskalniki nove serije uporabljajo upodobitveno tehnologijo "Mimaki Weaving Dot Technology" (MWDT), ki spreminja vrstni red aplikacije kapljic barvila glede na pogoje tiskanja - s tem se izogne nastanku lis, prog oziroma neenakomernemu izpisu zaradi morebitnih težav s tiskalno glavo ali nastavitvami. Vsi ponujajo tudi funkcijo "Mimaki Remote Access" (MRA), ki poenostavlja uporabo, saj operaterjem omogoča oddaljen dostop do stroja in nadzor stanja njegovega delovanja.

Večja učinkovitost z osnovno serijo rezalnikov CG-AR
Poleg serije tiskalnikov 330 je Mimaki predstavil tudi serijo rezalnikov CG-AR. Na voljo so v treh različnih velikostih (CG-60AR, CG-100AR in CG-130AR) in presegajo sedanje osnovne zmogljivosti. Predvsem zagotavljajo večjo hitrost in natančnost rezanja, uporabniška izkušnja je bistveno bolj prijazna. Tudi ti rezalniki so opremljeni s sistemom MRA, ki omogoča upravljanje na daljavo.

Več informacij na www.mimakieurope.com.