Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mimaki Europe bo novosti prvič predstavil v Franciji, na sliki serija tiskalnikov UJF-MkII e.
Mimaki Europe, vodilni proizvajalec kapljičnih tiskalnikov in sistemov za razrez, je objavil, da bodo svoje novosti ponudbe predstavili na dogodku Salon C!Print v Franciji. Med njimi denimo sisteme JFX600-2513, serijo UJF-MkII e, 3DUJ-2207 in CJV330-160 iz serije 330.

#mimaki #uvtisk #3dtisk #tekstilnitisk

Obiskovalci razstavnega prostora 2G34 bodo lahko na sejmu Salon C!Print spoznali nove tiskalnike Mimaki z obsežno možnostjo uporabe vse od izdelave oznak, tekstilnega tiska do 3D tiska. Mimaki bo za ta 3 področja tiska prikazal delovanje sedmih svojih naprednih rešitev, vključujoč ploske tiskalnike, tiskalnike UV in 3D-tiskalnike. Del razstavnega prostora bo tudi interaktivna razstava dobrih praks in študij aplikacij tiska s sistemi Mimaki.

Kot zlati partner dogodka bo Mimaki s svojo ponudbo tudi del razstavnega programa "Café de la Personnalisation", katere središče bo kavarna s personalizacijo izdelkov v živo. Tovrstne predstavitve bodo potekale na tiskalniku Mimaki UJF-3042MkII e.

En glavnih razstanvih eksponatov bo tudi novi industrijski UV ploski tiskalnik velikega formata JFX600-2513 s hitrostjo tiska 200 m²/h, ki je zaradi večjega števila tiskalnih glav in izboljšane strojne opreme do 300 odstotkov hitrejši od predhodnika. Novi model ima tudi večji barvni prostor izpisov, saj izpisuje s šestimi barvnimi kanali in omogoča uporabo različnih naborov barvil.

Predstavili bodo tudi najnovejše ploske UV tiskalnike iz serije UJF. Poleg modela UJF-3042MkII e, razstavljenega v okviru "Café de la Personnalisation", bo na stojnici podjetja predstavljen tudi model UJF-6042MkII e. Oba tiskalnika omogočata tisk fotografske kakovosti na najrazličnejše gibke in toge materiale, vključno z usnjem, lesom, akrilom, kovino in steklom. S tem uporabnikom zagotavljata vsestransko in kakovostno rešitev, ki hitro povrne naložbo.

Predstavljen bo tudi nov tiskalnik 3DUJ-2207, ki je integriran v povsem novo celovito rešitev za 3D-tiskanje. Po navedbah proizvajalca predstavlja zasnovano cenovno ugoden, kompakten 3D tiskalnik. Z enostavno uporabo omogoča visokokakovostno, natančno in barvno 3D tiskanje dosegljivo številnim podjetjem, ki potrebujejo izdelavo prototipov. Manjša zasnova zagotavlja, da sistem lahko postavimo v pisarniško okolje, za 3D tisk pa uporablja za zdravje varne vodotopne materiale. Skupaj s sistemom Mimaki predstavil tudi novo programsko opremo 3D Print prep Pro, ki je združljiva z uporabo tiskalnika 3DUJ ter rešitvijo 3DCS-322, enoto za naknadno obdelavo 3D modelov natisnjenih s tiskalnikom Mimaki 3DUJ-2207. Omenjena enota je bila razvita v sodelovanju s podjetjem AM Solutions, ki razvija tehnologijo za naknadno obdelavo 3D tiskanih izdelkov.

Na stojnici bo predstavljen tudi novi kapljični tiskalnik CJV330-160 iz serije 330, ki uporablja uporablja ekološka solvetna barvia, in rezalni ploter CG-130AR. Oba sta bila trgu ponujena že v začetku letošnjega leta in sta namenjena tiskarjem, ki želijo izboljšati kakovost in produktivnost svojega tiskarskega procesa. Druga razstavna ponudba pa bo vključevala še tiskalnika iz priljubljene vstopne serije 100; tiskalnik UJV100-160 UV-LED roll-to-roll za izdelavo visokokakovostnih grafik in sublimacijski tiskalnik TS100-1600 za tekstilno industrijo.

Več informacij na www.mimakieurope.com.