Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon predstavil nov sistem digitalnega tiska imagePRESS V1000 (vir: Canon).
Canon je razvil nov digitalni sistem za produkcijski tisk, imenuje se imagePRESS V1000. Ta se pridružuje serijama rešitev imagePRESSC910 in imagePRESS C10010VP ter zapolnjuje vrzel med njima oziroma ponudbe digitalnih tiskalniških rešitev Canon.

#canon #imagepress #laserskitisk #produkcijskitisk

Nov sistem je po navedbah proizvajalca namenjen obsegu tiska z mesečnim proizvodnim ciklom med 75.000 in 350.000 izpisanimi stranmi formata A4. Izpisuje lahko na različne vrste papirjev gramature med 52 in 400 g/m2., tudi sintetične in magnetne medije. Prav zato je primeren za izdelavo tiskovin, kot so priročniki, brošure, plakati, embalaža, banerji in podobno. Tiska lahko s hitrostjo do največ 100 strani formata A4 na minuto.
 
Za sistem so na voljo različne vhodne in dodatne dodelavne enote, upravljanje sistema pa je podprto s Canonovim krmilnikom PRISMAsync in uveljavljenimi krmilniki znamke EFI. Posebnost sistema je na novo razvita fiksirna enota, ki zagotavlja stabilno dovajanje toplote med procesom fiksiranja, ki je zagotovljeno s povečanim grelnim valjem s povečano kontaktno površino.
 
Zaradi delovanja pri konstantni temperaturi segrevanje prenosnega valja ne zahteva dodatnega časa, kar omogoča konstantno hitrost tiska neodvisno od vrste medija. Vgrajena hladilna enota po procesu fiksiranja ohladi potiskane pole papirja, kar zagotavlja, da se izpisane pole ne vihajo. To je še posebej priročno v tisku barvno polnih motivov. Na novo zasnovana je tudi prenosna tehnologija tonerja, s pomočjo samodejnega prilagajanja drugega prenosnega valja glede na gramaturo vhodnega medija je enakomeren prenos tonerja zagotovljen na vsaki poli neodvisno od medija oziroma njegove gramature.

Predstavitev sistema imagePRESS V1000.
Zaradi majhnih dimenzij sistema in njegove kompaktne zasnove je ta primeren tudi za tiskarje, ki nimajo na voljo veliko prostora. Za namestitev namreč zahteva manj kot 3 kvadratne metre površine.

Zaradi nove dvostopenjske korekcije skladja sistem ustrezno poravnava tudi pole daljšega formata, zato lahko natančno obojestransko potiska tudi pole dolžine do 1,3 metra. Največji format izpisa zato znaša 330,2 x 1.300 milimetrov. Skladje se uravnava tudi med samim procesom tiska, kar prihrani čas in zagotavlja stabilno in konsistentno kakovost in produktivnost tiska.

Po Canonovih besedah so nepredvidljivi zastoji preteklost, saj opozorila na daljavo operaterja v naprej obveščajo o pomanjkanju potrošnega materiala. Poleg tega lahko medije in toner (tudi odpadni toner) lahko menjamo med delovanjem sistema. S tem je produktivnost sistema še višja.

Avtomatizacija sprosti dragoceni čas
Nov tiskalniški sistem imagePRESS V1000 je opremljen tudi z integriranim spektrofotometrom, ki v barvnem upravljanju prihrani čas in znižuje raven potrebnega strokovnega znanja. Barvno umerjanje in prilagajanje je izvedeno z le enim klikom gumba.

Energijsko učinkovita rešitev
Tiskalnik imagePRESS V1000 izpolnjuje standarde energetske učinkovitosti, saj ima poleg certifikata Energy Star tudi nagrado EPEAT Gold, ki jo podeljuje organizacija EPEAT, globalno uveljavljen sistem ocenjevanja okolju prijazne elektronike.

Nov istem imagePRESS V1000 bo na voljo od junija letos dalje.

Več informacij na www.canon-europe.com.