Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Med novimi rešitvami Canona je bil tudi sistem Colorado z UVgel tehniko tiska (slika: Canon).
Canon je na letošnjem sejmu Fespa predstavil vse, kar je izvedljivo na področju digitalnega tiska velikega formata. Zato so predstavili tri novosti že prvi dan sejma, z njimi pa ponudili inovativno upodabljanje in izboljšano produktivnost tiska. Kombinacija tehnologij digitalnega tiska velikega formata v kombinaciji s programsko opremo in vrsto posebnih medijev omogoča inovativne tiskovine, ki lahko ponudnike tiskarskih storitev ločijo od konkurence. V simulirani maloprodaji so v živo predstavili različne aplikacije tiska vezane na posamezen izdelke, torej njegovo embalažo ter s tem povezane aplikacije na prodajnih mestih, kot so promocijski panoji. Predstavili so tudi pristope notranje dekoracije prostorov, ki navdihnejo nakupovalno izkušnjo in spodbudijo prodajo izdelka.

#canon #fespa #velikoformatnitisk #colorado #uvgel

S Canonom pa so na letošnji Fespi nastopili tudi Canonovi partnerji Onyx, Fotoba, Zünd, Erpa in OneVision, v neposredni bližini so imele svoje razstavne prostore tudi družbe Farben Frikell, Onyx, Fotoba, OneVision, Ahlstrom in Kohlschein.

Tiskanje R2R
Poleg številnih novosti je Canon na sejmu Fespa predstavil tudi tiskarska sistema Colorado 1630 in Colorado 1650, ki uporabljata tehnologijo tisk UVgel. Zaradi te sta primerna za realizacijo različnih aplikacij, od tiska kreativnih tapet in folij velikega formata do tiska osvetlitvenih panojev in podobnega.

Zaradi vse večje uveljavitve in rasti trga digitalnega tiska tapet je Canon del svojega razstavnega prostora namenil tako imenovani tovarni UVgel tapet, da bi izvedbo prikazal v praksi. Del te je bil sistem Colorado 1650 v povezavi s Fotobinimi moduli Jumbo za dovajanje zvitka, rezanje in navijanje tega. S to konfiguracijo tiskalnik Colorado 1650 omogoča tisk tapet velikih količin 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Tisk s ploskim sistemom
Ponudniki tiskarskih storitev, ki želijo razširiti svojo ponudbo in se usmeriti v aplikacije ploskega tiska velikega formata, kot so maloprodajna grafika, dekoracija prodajnih mest, embalaža manjših naklad, notranja in zunanja grafika ter osvetlitveni panoji, so si lahko ustrezne rešitve ogledali na razstavnem prostoru Canonovega partnerja Farben-Frikell. Predstavljen je bil namreč osnovni model ploskega tiskalnika z UV LED tehnologijo tiska, Arizona 135 GT. Z možnostjo njegove nadgradnje upravljanja zvitka lahko z njim tiskamo na širok nabor togih in gibkih medijev.

Canon pa je predstavil tudi tiskalnik Arizona 2380 XTF z UV barvili IJC358 in zasnovo na tehnologiji Arizona Flow, ki omogoča brezconsko vakuumsko upravljanje medijev na tiskalni mizi, kar zmanjšuje potrebo po maskiranju mize ali lepljenju medijev. Z omenjenim tiskalnikom lahko potiskamo tudi medije, kot so karton, les ali steklo.

Tisk na vodni osnovi
Na sejmu Fespa je bil predstavljen tudi tiskalnik imagePrograf GP-4000 (44-palčni) z enajstimi barvnimi kanali, vključno rdečim, oranžnim, zelenim, vijoličnim in fluorescenčno rožnatim. Sistem odlikuje velik barvni obseg izpisov, saj korektno reproducira velik del posebnih barv Pantone, kar dodaja vrednost grafičnim aplikacijam, kot so plakati in druge promocijske tiskovine.

Javnost pa je od blizu lahko spoznala tudi sistem imagePrograf TZ-30000, ki je namenjen hitri izvedbi tiska načrtov CAD/GIS, plakatov, zemljevidov in podobnega. S popolnoma avtomatiziranim upravljanjem nepremazanih in rahlo premazanih medijev je sistem posebej primeren za uporabnike v arhitekturnem, inženirskem, gradbenem in proizvodnem sektorju, primeren pa je tudi za profesionalne ponudnike tiskarskih storitev in kopirnice.

Več informacij na www.canon.com.