Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Digiline Vario znamke Atlantic Zeiser tiska kapljično barvno na različne gibke materiale. (vir: Atlantic Zeiser)
Na sejmu Pack Expo v Chicagu (ZDA) je Atlantic Zeiser predstavil novi brizgalni tiskarski sistem za barvni tisk na gibke materiale iz ozkih zvitkov v zvitek. Novi Digiline Vario se lahko uporablja za tisk različnih aplikacij embalaže, vrečk in podobnega iz gibkih materialov. Sistem Digiline Vario lahko integriramo v obstoječe sisteme ali procese.

#atlanticzeiser #digiline #vario #brizgalnitisk

Zahvaljujoč novi brizgalni tehnologiji ProFlo sistem izpisom zagotavlja žive barve in visoko kakovost, kar je še posebej opazno na upodobitvah linij, besedila, kod in serijskih oznak. Nova tehnologija sušenja sistemu zagotavlja energijsko učinkovitost, saj je poraba energije občutno manjša.

Brizgalni tiskarski sistem Digiline Vario ima tudi enoto za nadzor korektnosti in kakovosti tiska, ki sestoji iz tiskarskega dela in povezane kamere. Nadzor se izvaja na osnovi vhodnih izvirnih PDF podatkih, kot referenčno sliko jih kamera primerja z izpisi in pri tem preverja korektno kakovost izpisov črtnih kod, barv in drugih grafičnih elementov. Preskusni tisk ni več potreben, znatno je skrajšan tudi čas priprave sistema na dejansko produkcijo.

Predstavitev novega sistema Digiline Vario.
Koncept OptiMate HMI pa je na sistemu namenjen enostavnemu upravljanju stroja in krajšemu času usposabljanja operaterjev.

Novi Digiline Vario je na voljo kot avtonomni sistem tiska iz zvitka v zvitek (angl. roll-to-roll), na voljo pa sta rudi različici, ki omogočata neposredno in posredno integracijo v druge proizvodne sisteme. 

Več informacij na www.atlanticzeiser.com.