Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
SCREEN je na Hunkeler Innovationdays 2023 predstavil najnovejšo brizgalno tehnologijo z večjo produkcijsko učinkovitostjo in manjšim ogljičnim odtisom. (vir: Screen)
Na temo "Creating a Future in Print - Ustvarjanje prihodnosti tiska" je SCREEN Europe na letošnjem Hunkeler Innovationdays v Luzernu (Švica) predstavil dva svoja najbolj aktualna izdelka: Truepress Jet520HD+, ki uporablja SCREEN-ovo najnovejšo generacijo črnil SC+, in popolnoma novi Truepress PAC 520P. Slednji predstavlja digitalni brizgalni tiskarski stroj namenjen tisku gibke embalaže z uporabo črnil na vodni osnovi, ki so v skladu z ustreznimi predpisi o varnosti hrane. Poleg tega ima v primerjavi s običajnimi postopki tiska bistveno manjši vpliva na okolje.

#screen #truepress #jet520hd #pac520p #brizgalnitisk #kapljicnitisk

Poleg tega bo SCREEN pokazal, kako sodeluje s podjetjem Solimar Systems za racionalizacijo proizvodnih tokov. S tem ponujajo več avtomatizacije in operativne prihranke, hkrati pa zmanjšujejo proizvodne izgube in napake v procesu tiska.

520HD+: Digitalna prihodnost komercialnega tiska
Tiskalni sistem Truepress Jet520HD+ je z uporabo novih predstavljenih črnil SC+ Ink najbolj zanesljiv in produktiven sistem na trgu. Predstavljen je bil v sestavu s sistemom Hunkeler Cut & Stuck (CS8). Po navedbah proizvajalca zagotavlja visoko kakovost in produktivnost tiska na standardne ofsetne papirje z možnostjo variabilnega tiska in tiska manjših naklad na zahtevo kratkonakladnega tiska na zahtevo. Različne premazane in nepremazane papirje potiska brez potrebe predhodnega premazovanja.

Sistem PAC520P je sinonim za večletne izkušnje
Sistem PAC520P temelji na več kot desetletju tehnoloških izkušenj na področju brizgalnega tiska. Razvit je bil kot odgovor na trend zmanjševanja plastičnih materialov embalaže. SCREEN Truepress PAC520P je visokohitrostni brizgalni digitalni tiskalni stroj z uporabo črnil na vodni osnovi za tisk papirnih embalažnih medijev. Ima veliko manjši vpliv na okolje kot stroji z običajnimi postopki tiska, saj porabi bistveno manj energije in materiala. Na podlagi več kot desetletja izkušenj z brizgalnim tiskom Screen Truepress PAC520P uporablja novo razvita lastna pigmentna črnila na vodni osnovi, ki so v skladu z ustreznimi predpisi o varnosti hrane za aplikacije trajnostne gibke embalaže. Sistem naj bi zagotavljal izjemno kakovost tiska in varnost, hkrati pa ohranjal izjemno prepustnost.

Solimar
na razstavnem prostoru so predstavili tudi Solimarjev sistem SOLitrack, ki zagotavlja odlično vizualizacijo napredka oziroma statusa vsakega opravila in proizvodnih sistemov. Omogoča povezavo različnih tiskalnih sistemov različnih proizvajalcev v en sam omrežni delovni sistem. Podpira tudi potek dela z SCREEN-ovim zelo zanesljivim rastrsko procesnim sistemom EQUIOS.

Orodja MYIRO – Avtomatski sistem za umerjanje barv
Vsi tiskalniki Truepress Jet 520HD so odslej opremljeni z barvno tehnologijo MYIRO, sodobnim sistemom samodejne kalibracije barv, ki omogoča hitrejše, lažje, bolj natančno in zanesljivo upravljanje barv.

Več informacij na www.screeneurope.com.