Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
AMSTELVEEN, 20. 2. 2009 Canon je predstavil nova večfunkcijska brizgalna tiskalnika PIXMA, namenjena domačim pisarnam. PIXMI MX320 in MX330 odlikuje sodobno oblikovanje, vsestransko tiskanje, kopiranje, skeniranje, faksiranje in samodejno podajanje dokumentov po sprejemljivi ceni za kupce, ki prvič kupujejo tovrstno napravo. Poleg obsežnih zmogljivosti, ki jih ponuja PIXMA MX320, ima MX330 še 4,5-centimetrski zaslon TFT in dodatne kopirne funkcije.

      


Hitra, podrobna in natančna
Oba modela je mogoče uporabljati za različne aplikacije skeniranja in kopiranja. Maksimalna ločljivost skeniranja 1200 točk na palec omogoča napravama natančno optično branje fotografij za izdelavo povečav. Poleg tega je serijsko skeniranje in kopiranje dokumentov poenostavljeno s samodejnim podajalnikom papirja za 30 listov.
Canonova napredna kopirna tehnologija zagotavlja zvesto reprodukcijo in barvno natančnost. Večstranske dokumente obdela z združevanjem strani, kopiranjem 2-v-1 ali 4-v-1 ter s tem prihrani papir in čas. Uporabnikom je dana možnost izdelave prenosne digitalne različice dokumentov in fotografij z neposrednim skeniranjem na ključ USB.

Elegantno oblikovanje
PIXMI MX320 in MX330 sta bili deležna novega oblikovanja. Samodejni podajalnik papirja in nadzorna plošča sta sedaj integrirana v zgornji pokrov, kar omogoča enostavnejši dostop do vseh funkcij.

Faks Super G3
Oba modela imata faks Super G3 visoke hitrosti. Uporabljati ga je mogoče kot samostojno faks napravo ali v povezavi z računalnikom, črno-bele in barvne dokumente pa pošilja s hitrostjo 33,6 kb/s. Z uporabo samodejnega podajalnika papirja je mogoče enostavno pošiljati večstranske dokumente.
Uporabniki lahko prav tako shranijo do 20 telefonskih številk za hitro izbiranje, pošiljajo več naslovnikom in izkoristijo različne izboljšane varnostne funkcije. Če zmanjka papirja, notranji pomnilnik shrani do 50 strani sporočil.

Kakovosten in hiter izpis fotografij in dokumentov
Dokumenti in fotografije občutno pridobijo s Canonovo tehnologijo kartuš FINE, ki uporablja črno pigmentno barvo za izpis besedil in barvno kartušo CMY za svetleče fotografije studijske kakovosti in barvito grafiko.
Hitrost in kakovost slik sta temelja sistema FINE. Fotografijo studijske kakovosti velikosti 10x15 cm natisne v 45 sekundah, medtem ko so standardne hitrosti izpisovanja dokumentov 7,5 str/min (čb) in 4,5 str/min (barvno). Canonov sistem štirih črnil ponuja ločljivost 4800x1200 točk na palec, kapljice črnila velikosti 2 pl pa zagotavljajo natančen izpis brez vidne zrnatosti. Izpis je zaščiten pred povzročitelji bledenja s sistemom Canon ChromaLife100+, ki omogoča, da bodo fotografije ostale kakovostne prek 300 let.

Enostavna uporaba
Uporaba PIXME MX320 je poenostavljena z velikim matričnim zaslonom LCD. Več možnosti pri kopiranju pa ponuja 4,5-centimetrski zaslon TFT pri PIXMI MX330. Na oba modela je mogoče prek vmesnika PictBridge enostavno priključiti digitalne fotoaparate.
Priložena programska oprema MP Navigator EX omogoča upravljanje s skeniranimi slikami in dokumenti ter enostavno pretvarjanje v PDF s funkcijami, kot je preurejanje zaporedja strani, dodajanje varnostnega gesla, iskanje ključnih besed in prepoznavanje besedila v več kot 15 jezikih.
Obema tiskalnikoma je priložena tudi aplikacija Easy-PhotoPrint EX, ki jo odlikujejo dodatne možnosti samodejnega odpravljanja učinka rdečih oči in popravljanja fotografij.
»V domačih pisarnah se vse pogosteje dogaja, da uporabniki potrebujejo izpis fotografij,« je dejal Rainer Fuehres, vodja oddelka Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »Noben drug večfunkcijski tiskalnik ne ponuja tako cenovno sprejemljive kombinacije pisarniških funkcionalnosti in kakovosti slik.«

Ključne lastnosti PIXME MX320 in PIXME MX330:
  • Tiskanje, kopiranje, skeniranje, faksiranje in podajalnik za 30 strani
  • Hitro tiskanje: 7,5 str/s (čb) in 4,5 str/s (barvno)
  • Hiter zagon in samodejno odpiranje pladnja
  • 4,5-centimetrski zaslon TFT (samo PIXMA MX330)
  • 4800x1200 točk na palec in kapljice 2 pl s tehnologijo kartuš FINE
  • Zveste kopije in izpis z napredno tehnologijo kopiranja
  • ChromaLife100+
  • Fotografije 10x15 cm brez robov studijske kakovosti v 45 sekundah
  • Samodejno popravljanje fotografij in odpravljanje učinka rdečih oči s programsko opremo PhotoPrint EX
  • Vmesnik PictBridge


###
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Več informacij na www.canon.si.
Za nadaljnje informacije se obrnite na:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.