Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Canon predstavil XC15, profesionalno kompaktno kamero 4K z vrhunskim avdio vmesnikom.
Canon je predstavil XC15 – kompaktno video kamero za snemanje v ločljivosti 4K (UHD) in Full HD z zmogljivostjo fotografiranja, ki je namenjena ustvarjalcem vsebin, kot so snemalci novic ter neodvisni filmski ustvarjalci ali snemalci dokumentarnih filmov. XC15, ki se zgleduje po priljubljeni kameri XC10, združuje najboljše elemente svojih predhodnikov z novimi lastnostmi in funkcionalnostmi, vključno z vmesnikom za mikrofon z dvojnim vhodom XLR za profesionalni zajem zvoka, s hitrim samodejnim ostrenjem in z možnostjo snemanja s hitrostjo 24 posnetkov na sekundo za kinematografske snemalce.

Vsestranskost snemanja za preprosto integracijo z delovnimi tokovi
Kamera XC15 je popolna kot podporna kamera B ali C pri filmski produkciji, zahvaljujoč zmožnosti snemanja z nastavitvijo Canon Log, ki nudi enako impresiven dinamični razpon 12 korakov (800 %), kot je na voljo pri Canonovem EOS-u C500. Kamera omogoča snemanje posnetkov 4K UHD (3840 x 2160) s hitrostjo 25 ali 24 posnetkov na sekundo na notranjo kartico CFast 2.0 z impresivno hitrostjo do 305 Mb/s ali posnetkov Full HD na kartico SD s hitrostjo do 50 Mb/s. Možnost snemanja s hitrostjo 24 posnetkov na sekundo skupaj z možnostjo izbire nastavitve Look nagovarja neposredno kinematografske snemalce, saj lahko enostavno vključijo posnetke iz drugih kamer, kar dramatično izboljša njihove delovne tokove. Načina hitrosti in kota zaklopa nudita snemalcem še dodatno podporo pri delu v znanem okolju.

Zadovoljevanje potreb današnjih ustvarjalcev vsebin
Snemalci novic in filmski ustvarjalci se zavedajo, da je kakovost zvoka enako pomembna kot kakovost slike, zato vse bolj zahtevajo kamero z bolj naprednimi avdio možnostmi. XC15, ki je bila razvita na podlagi povratnih informacije svetovnih uporabnikov kamere XC10, vključuje vmesnik za mikrofon MA-400, ki omogoča snemanje profesionalnega zvoka prek dvojnih priključkov XLR. Ti sprejemajo uravnotežene in neuravnotežene mikrofone ter linijske avdio vhode.

Poleg kakovosti zvoka bo snemalce novic navdušila tudi prilagodljivost kamere XC15, predvsem zaradi možnosti pridobitve fotografij ločljivosti 8,29 milijona točk iz videa, kadar uporabljajo način snemanja 4K (UHD), za objave v tisku ali na spletu. Ko je zajem pomembnih novic ključnega pomena, je samodejno ostrenje kamere hitro ter vključuje zaznavanje obrazov, zaradi česar je kadriranje posnetkov še preprostejše.

Zajemite več podrobnosti, celo pri nizki svetlobi
XC15 odlikujejo izjemne zmogljivosti snemanja pri nizki svetlobi, zahvaljujoč širokemu razponu občutljivosti ISO od 100 do 20.000, kar je idealno za snemanje v težkih svetlobnih pogojih, kot so novičarski intervjuji na slabo osvetljenih območjih. Prav tako pomaga vgrajen filter ND, kadar je preveč svetlobe. Kamera XC15 združuje hitrost in kakovost, saj jo odlikujeta tipalo CMOS vrste 1.0 in Canonov slikovni procesor DIGIC DV5, ki zagotavlja uporabnikom možnost zajema visokokakovostnega videa 4K z nizko stopnjo šuma in majhno globinsko ostrino. Kamero odlikuje tudi 10-kratna optična povečava s Canonovo vodilno tehnologijo stabilizacije slike, ki omogoča snemanje različnih prizorov, od portretov do posnetkov pokrajine.

Lahka in kompaktna zasnova, optimizirana za enostavno snemanje
Zaradi kompaktne in lahke oblike je kamera XC15 popoln sopotnik za snemanje dokumentarnih filmov in novičarskih intervjujev, še posebej, kadar je treba zajeti drugačen pogled iz neobičajnih ali prostorsko omejenih lokacij, kot je notranjost avtomobila. Za največje možno udobje je ohišje kamere ergonomsko oblikovano in ga odlikuje vrteči se stranski ročaj. Poleg tega pa LCD-zaslon na dotik, ki omogoča prikazovanje iz različnih kotov, zagotavlja enostavno pregledovanje, medtem ko je zaradi lupe preprosteje snemati pri močni svetlobi ali v višini oči.

Vedno povezani
Kamero XC15 odlikuje vgrajena dvopasovna brezžična povezava za način Live View in enostavno daljinsko upravljanje prek brskalnika ali pametne naprave – kar je nujno za kakršnokoli orodje video snemalcev.

XC15 – ključne lastnosti:
  • Zajem profesionalnega videa 4K in Full HD
  • Profesionalni dvojni avdio priključki XLR
  • Profesionalne funkcije in preprosta integracija z delovnimi tokovi
  • Diskretna in resnično vsestranska
  • Preprosta za uporabo

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje.

Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.