Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je svojo ponudbo nagibnih in premičnih objektivov (tilt & shift) obogatil z ultraširokokotnim TS-E 17 mm f/4L in TS-E 24 mm f/3.5L II, ki je naslednik priljubljenega modela TS-E 24 mm f/3.5L.

Ultraširokokotni 17 mm nagibni in premični objektiv - najširši zorni kot na svetu v 35 mm formatu. Nov 24 mm nagibni in premični objektiv ponuja največji razpon premikov

Z goriščnico dolžine 17 mm ima TS-E 17 mm f/4L najširši zorni kot med vsemi nagibnimi in premičnimi objektivi, ki so trenutno na trgu. Kakovost posnetkov je izjemna v celotnem okvirju, predstavlja pa idealno rešitev za fotografiranje arhitekture ali krajinske posnetke. Optični elementi obeh objektivov so bili deležni najnovejše Canonove tehnologije premazov SWC (sub-wavelength structure coating). Canonov patentirani premaz leč je bil razvit posebej za zmanjševanje odbojev in bleščanja, ki jih povzroča odbijanje svetlobe med lečami, zato so posnetki ostri in jasni.

Canon je bilo prvo podjetje, ki je uporabnikom 35 mm fotoaparatov ponudilo nagibni in premični objektiv. S 36-letnimi izkušnjami na tem področju je Canon novima objektivoma zdaj dodal funkcijo TS Rotation, ki omogoča ločeno nagibanje in vrtenje. To omogoča večji nadzor nad kotom zajemanja in oponaša premike fotoaparata velikega formata. Canonov mehanizem TS Rotation je še posebej uporaben pri fotografiranju izdelkov iz perspektive, ki zahteva poseben zorni kot in kadriranje.

Nova objektiva, razvita tudi na podlagi odzivov uporabnikov, sta izdelana za doseganje najvišje kakovosti slike z visoko ločljivostjo, velikim kontrastom in nizko stopnjo popačenja. Uporaba visokokakovostnih asferičnih leč zagotavlja nizko stopnjo popačenja, značilnega za širokokotne objektive, tudi na robovih. TS-E 17 mm f/4L in TS-E 24 mm f/3.5L II imata več disperzijskih elementov UD za zmanjševanje barvnega odklona ter izboljšan mehanizem ostrenja.

Canon je ob tem predstavil še različne vsestranske polarizacijske filtre (52 mm do 82 mm), ki zmanjšujejo odseve na oknih ali vodi ter za potemnitev modrine neba. PL-C B so zdaj na voljo v 52-, 58-, 67-, 72-, 77-, 82-milimetrski različici. Pokrovček objektiva je mogoče pritrditi na objektiv, da ne poškoduje filtra.

Ključne lastnosti TS-E 17 mm f/4L in TS-E 24 mm f/3.5L II:
  • Nagibni in premični objektiv, združljiv z vsem aparati Canon EOS
  • Ultraširokokotni 17 mm objektiv / širokokotni 24 mm objektiv za arhitekturo in krajinsko fotografijo
  • Leče visoke kakovosti z nizko stopnjo popačenja in visoko ločljivostjo vse do robov slike
  • ± 6,5° nagib in 12 mm premik (TS-E 17 mm f/4L) ± 8,5° nagib in 12 mm premik (TS-E 24 mm f/3.5L II)
  • Mehanizem se vrti za +/- 90° in omogoča premikanje v vse smeri
  • Mehanizem nagiba se vrti za +/- 90° in omogoča nagib v katerokoli smer glede na premik leče
  • Asferične in UD leče zmanjšujejo barvni odklon
  • Posebni premazi preprečujejo pojav odsevov in bleščanja
  • Zaobljene lamele zaslonke za ustvarjalno zamegljenost ozadja
  • TS-E 17 mm f/4L ima gibljiv interni mehanizem ostrenja, zato zagotavlja visoko kakovost slik v celotnem območju ostrenja

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Več informacij na www.canon.si.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     + 386 (1) 530 87 32
Faks:    +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.