Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil nova fotoaparata v priljubljeni seriji PowerShot SX: širokokotni PowerShot SX20 IS ter za uporabo enostavnejši PowerShot SX120 IS.





Prvega odlikuje širokokotni objektiv z 20-kratno povečavo, ki ljubiteljskim fotografom omogoča, da se karseda približajo svojemu subjektu. PowerShot SX120 IS je zmogljiv digitalni fotoaparat z enostavnim upravljanjem, katerega 10-kratni optični zoom ponuja visoko ločljivost.

PowerShot SX20 IS odlikuje še 2,5-palčni vrtljiv zaslon LCD PureColor, popolnoma ročno upravljanje za izrazno fotografijo ter možnost snemanja videa v visoki ločljivosti HD (720p). PowerShot SX120 IS ponuja izredne zmogljivosti s procesorjem DIGIC 4 in način Smart Auto za še enostavnejše fotografiranje.

Prilagodljivost, ločljivost in hitrost
PowerShot SX20 IS ima 20-kratni optični zoom s širokim kotom, ki ima goriščno razdaljo od 28 mm do 560 mm, kar omogoča izjemno prilagodljivost pri kompoziciji. Objektiv ima dva servo motorja: Ultaronic Motor (USM) in Voice Coil Motor (VCM) za hitro in tiho ostrenje in zoomiranje. Zaradi tega je fotoaparat še posebej primeren za fotografiranje divjih živali ali športnih dogodkov.

Tipalo z 12,1 milijona točk zajame najmanjše podrobnosti, za odzivnost in napredno zmanjševanje šuma pa skrbi procesor DIGIC 4. Za ostre posnetke je odgovoren tudi optični stabilizator slike, ki uporabniku dovoli uporabo 4 stopnje nižjih nastavitev osvetlitve pri fotografiranju v šibkih svetlobnih pogojih.

PowerShot SX20 IS snema tudi video v visoki ločljivosti HD (720p) in ima za to poseben gumb za takojšen dostop do snemalnega načina, kadar pa fotoaparat že snema video, pritisk na gumb poskrbi za fotografski posnetek prizora. Predvajanje filmov v visoki ločljivosti olajša mini priključek HDMI.

Fotoaparat ima tudi vodilo za bliskavico iz serije Speedlite EX (modele 270EX, 220EX, 430EX II, 580EX II), omogoča uporabo oddajnika Speedlite Transmitter S-E2 in povezovalnega kabla Off-Camera Shoe Cord OC-E3.

Napredna tehnologija in enostavna uporaba
PowerShot SX120 IS je idealen za uporabo pri različnih priložnostih, še posebej družinskih dogodkih, saj mu 10-kratna optična povečava omogoča ohraniti spomine na širšem območju. Kakovostne posnetke zagotavlja vrsta tehnologij, ki zmanjšujejo možnosti zamegljenosti. Optični stabilizator slike, samodejna nastavitev občutljivosti (ISO Auto) in tehnologija zaznavanja so združene v najmočnejše sredstvo proti zamegljenosti posnetkov.

Tipalo z 10 milijoni točk zagotavlja, da bodo ohranjene vse podrobnosti motiva, za odzivnost in naravne barve pa skrbi procesor DIGIC 4. Funkcija i-Contrast je namenjena preprečevanju preosvetljenih delov posnetka, pri tem pa ohranja podrobnosti v sencah.

PowerShot SX120 IS je izjemno enostaven za uporabo, za kar skrbita načina Smart Auto in Easy, katerih značilnost je tehnologija prepoznavanja prizorov. Z analizo ljudi, razdalje, svetlosti in barv motiva fotoaparat sam izbere enega od 18 načinov slikanja z optimiziranimi nastavitvami. Uporabnik se lahko posveti samemu posnetku, za tehnične podrobnosti pa poskrbi fotoaparat. Za naprednejše fotografiranje so tu še ročni načini slikanja.


###

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe

Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.

Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com. O Canonu Adria d.o.o. Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si