Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil nova digitalna kompaktna fotoaparata privlačne oblike in izjemno enostavna za uporabo - PowerShot A3100 IS in PowerShot A3000 IS.


Vgrajeno imata vrsto uporabniku prijaznih funkcij, s katerimi je fotografiranje prijetno opravilo, saj jim pomaga ustvariti izvrstne posnetke z malo truda.

PowerShota A3100 IS in A3000 IS odlikuje Canonova priznana tehnologija objektivov in procesor DIGIC III, zaradi česar ponujata odlične rezultate po sprejemljivi ceni. Obema je skupno tanko in lahko ohišje privlačne oblike, ki združuje videz z inteligentnimi tehnologijami. PowerShot A3100 IS je na voljo v barvnih odtenkih modre, rdeče in srebrne, PowerShot A3000 IS pa v srebrni barvi s tanko črno obrobo. Nova modela bosta nadomestila trenutni model PowerShot A1100 IS in pomenita velik korak naprej za serijo PowerShot A.

Canonova kakovost znotraj in zunaj
PowerShot A3100 IS ima tipalo z 12,1 milijona točkami, cenejši PowerShot A3000 IS pa ima 10 milijonov točk ločljivosti. Oba imata procesor DIGIC III, 4-kratni optični zoom in vgrajeni optični stabilizator slike za nasičene, ostre in jasne posnetke. Svetel 6,7-centimetrski zaslon LCD visoke ločljivosti ponuja kristalno čisto predvajanje posnetkov.

Oba modela omogočata enostavno zajemanje popolnih posnetkov zahvaljujoč načinu Smart Auto. Ta s tehnologijo prepoznavanja motiva izbira med 18 scenskimi načini in z ustreznimi nastavitvami fotoaparata ustvari najboljšo možno fotografijo.

Smart Auto vključuje tudi tehnologijo i-Contrast, ki analizira slike za doseganje idealne osvetlitve. Tako doda svetlost in podrobnosti temnejšim predelom, pri tem pa ne preosvetli pravilno osvetljenih delov predelov. Poleg tega Canonov način Easy zagotavlja izjemno enostavne nastavitve začetnikom, saj onemogoči večino gumbov ter odstrani nepotrebne ikone z zaslona.

Funkcija Smart Flash Exposure izboljša naravno svetlobo v vsakem posnetku, saj moč bliska prilagodi subjektu in snemalnim pogojem. Podnevi ta funkcija zazna in odstrani močne sence na obrazih, saj samodejno sproži bliskavico in ustrezno osvetli subjekt. Moč bliska je spremenljiva tudi pri makro fotografiranju, s čimer ohrani ustrezno osvetlitev in podrobnosti posnetega subjekta tudi s kratke razdalje.

Ustvarjalnost z malo truda
Nabor ustvarjalnih funkcij vključuje nov način Low Light za izboljšano slikanje pri zmanjšani svetlobi z ločljivostjo 2 milijonov točk. Način Super Vivid vlije subjektom več življenja, saj nasiči barve. Fotoaparata imata tudi nov učinek posterja, ki zmanjša število barv in ustvari videz starih plakatov.

PowerShot A3100 IS poenostavlja navigacijo v menijih s prikazom trikov in nasvetov, ki na enostaven način pojasnjujejo različne funkcije fotoaparata.

Poleg visokokakovostnih fotografij oba aparata snemata tudi video v ločljivosti VGA, opremljen z zvokom. Priložena programska oprema omogoča hitro in enostavno nalaganje videov na portal YouTube.

Novost v seriji PowerShot A so litij-ionski akumulatorski vložki, ki so lažji in omogočajo hitro polnjenje. Fotoaparata podpirata pomnilniške kartice SDHC in SDXC, ki ponujajo do 2 TB kapacitete (samo SDXC).

CANON iMAGE GATEWAY - delite vaše spomine
Lastnikom novih PowerShotov A3100 IS in A3000 IS pripada brezplačno članstvo na spletni strani CANON iMAGE GATEWAY, portalu za izmenjavo slik in video. Uporabnikom je namenjenih 2 GB prostora, dovolj za stotine kakovostnih fotografij. Podprt je tudi mobilni dostop, kar prijateljem in družini omogoča ogled fotografij dobesedno kjerkoli.

 
###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.
 

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si