Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP je izboljšal uporabniško izkušnjo in poenostavil upravljanje svoje ponudbe lahkih odjemalcev z naprednejšo programsko opremo, ki je odslej vključena na vsakem HP-jevem lahkem odjemalcu.

HP Device Manager 4.0 prinaša preproste, a zmogljive funkcije za centralizirano administracijo. Programska oprema za emulacijo terminala HP TeemTalk zagotavlja preprostejše povezovanje z računalniki mainframe in komunikacijo z aplikacijami v podatkovnem centru.

»S tehnološkim vodstvom na področju programske in strojne opreme za lahke odjemalce smo postali prva izbira kupcev lahkih odjemalcev,« je dejal Jeff Groudan, podpredsednik organizacije za namizne rešitve pri HP-ju. »Z visoko zmogljivostjo, cenovno dostopno varnostjo in preprostim upravljanjem so HP-jevi lahki odjemalci idealne naprave pri vseh rešitvah za virtualizacijo odjemalcev.«

Enostavnejše upravljanje lahkih odjemalcev
Rešitev HP Device Manager 4.0 predstavlja eno izmed štirih možnosti iz nabora izdelkov za upravljanje lahkih odjemalcev, ki vsebuje tudi orodje HP ThinState in rešitvi HP Client Automation in Altiris Deployment. Rešitev HP Device Manager je dostopna brezplačno na vsakem lahkem odjemalcu HP. Nudi enostavno namestitev, prožno integracijo, izboljšano avtomatizacijo, omrežno razširljivost in podporo za tehnologijo Microsoft Active Directory.

Nove ključne značilnosti in izboljšave v rešitvi HP Device Manager so:
  • Hitra namestitev v manj kot petih minutah, ki omogoča administratorjem preprosto upravljanje lahkih odjemalcev prek enostavnega in intuitivnega vmesnika.
  • Dodatni čarovnik za nastavitve, namenjen samodejnemu uvajanju nastavitev na lahkem odjemalcu ob določenih dogodkih (ob zagonu, po urniku ali na zahtevo).
  • Izboljšane zmožnosti za upodabljanje operacijskega sistema za preprostejše nameščanje. Okolje Pre-boot eXecution Environment (PXE) bo še vedno na voljo za učinkovito vpeljavo lahkih odjemalcev.
  • Funkcija Virtual Network Computing (VNC), ki deluje v okoljih NAT, omogoča oddaljenim zaposlenim ali sistemom, ki nadzirajo dostop do drugega računalnika, komunikacijo s prehodom, kar vključuje izvajanje zahtevkov. S tem zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti in overovljanje dostopa. Prehode je prav tako mogoče razširiti za najboljši izkoristek pasovne širine v lokalnih omrežjih.
  • Administrativni dostop in oddaljena prijava prek strukture Active Directory/LDAP za večjo prilagodljivost. S tem se okrepi varnost, ki jo nudi orodje HP Device Manager, in poenostavi administratorsko upravljanje.

Programska oprema za emulacijo terminala HP Teem Talk, ki je vključena v večino lahkih odjemalcev HP(1), zagotavlja dostop do gostiteljskih sistemov v podatkovnih centrih in aplikacij, ki delujejo na teh sistemih. Program HP Teem Talk ponuja dosleden videz in delovanje, s čimer je mogoča standardizacija na en izdelek za emulacijo terminala ne glede na uporabljen operacijski sistem.

Rešitvi HP Device Manager 4.0 in HP Teem Talk sta dostopni kot brezplačna prenosa vsem že obstoječim uporabnikom lahkih odjemalcev HP. Dodatne informacije o rešitvah lahkih odjemalcev HP in virtualizacije odjemalcev so dostopne na spletni strani www.hp.com/go/vce.

Več informacij:

Barbara Mioč Spalević
Tel.: 01 230 74 20
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.