Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nove UV barve so prijaznejše za recikliranje.
Zaradi hitrega sušenja imajo UV tiskarske barve pri uporabi v tisku izjemne prednosti, žal pa jih je še danes v večji meri težko reciklirati, ker v recikliranem papirju pustijo vidne sledi. Podjetje Hubergroup je nadgradilo serijo UV tiskarskih barv NewV set UEL4000, NewV pack UG5000 in NewV poly UP5000, zato je z njimi možno izdelovati tiskovine, ki so zanesljive in varne za recikliranje. Na osnovi omenjene nadgradnje so bile razvite tudi nove barve za ofsetni rotacijski tisk NewV UNL4000, ki naj bi bile po navedbah proizvajalca identično primerne za postopke recikliranja.

Oddelek PMV tehnične univerze v Darmstadtu (Nemčija) je s pomočjo metode INGEDE 11 ovrednotil uspešnost razbarvanja novih barv na premazanih papirjih. Ugotovljeno je bilo tudi, da je seriji barv Hubergroup NewV in NewV poly možno zanesljivo in učinkovito razbarvati tudi na nepremazanih papirjih.

Z nadgrajenimi serijami UV tiskarskih barv znamke Hubergroup je po navedbah proizvajalca možno tiskati bolj trajnostne komercialne, embalažne in časopisne tiskovine z dosledno kakovostjo.

Več informacij na www.hubergroup.com.