Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sappi in ISBC sodelujeta v razvoju tiskane elektronike za široko paleto aplikacij.
ISBC, dobavitelj izdelkov na osnovi tehnologije RFID, in proizvajalec papirja Sappi sta skupaj razvila papir z vgrajeno tehnologijo RFID. Novi izdelek ISBC RFID je v 100 odstotkih izdelan iz vlaken papirja Swiss-Matt znamke Sappi. Čipi RFID so vdelani v same pole papirja tako, da ne vplivajo na samo površino, ravnost in gladkost.

Podjetje ISBC je v razvoju novega papirja ISBC RFID iskalo alternativo plastičnim RFID izdelkom. Papir Swiss-Matt znamke Sappi, ki je namenski papir za velikoformatni kapljični tisk, se je zaradi svoje beline, dobrih tiskovnih lastnosti in visoke odpornosti na drgnjenje in vodo izkazal za najbolj primernega. Tudi nov papir z vgrajenim RFID čipom je po navedbah proizvajalca moč nemoteno natisniti kot običajno različico tega papirja. Potiskamo ga lahko v različnih tehnikah tiska, predvsem primeren je v aplikacija tiska vizitk, razglednic, nalepk, reklamnih letakov, POS materialov, kartic za dostop, kolekov za zaščito blagovnih znamk ali diplom.

Za postopek integriranja čipa RFID je podjetje ISBC razvilo poseben sistem kodiranja in postopkovni priročnik. V ISBC z novim izdelkom vidijo očitne prednosti uporabe novosti v sodobnem varovanju intelektualne lastnine, po drugi strani pa je tudi okolju prijaznejša alternativa v primerjavi z RFID rešitvami iz umetnih materialov.

O ISBC
Podjetje ISBC s sedežem v Singapurju (Kitjaska) ima po njihovih navedbah 19 let izkušenj s proizvodnjo izdelkov na osnovi tehnologije RFID. Družba nenehno vlaga v razvoj edinstvenih RFID in IoT izdelkov. ISBC v sodelovanju s partnerji, kot so NXP, HP, Sappi in Dupont, razvija izdelke za panoge, kot so finančni, varnostni in transportni sektor, za zaščito blagovnih znamk, logistiko in različne potrebe sledenja v dobavnih verig. Novi papir ISBC RFID bo izdelan v enem od proizvodnih obratov podjetja ISBC v centru za mikroelektroniko v Moskvi (Rusija).

Več informacij na rfid-paper.com in www.sappi.com.