Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondijev ponuja nov tanjši papir, ki je primeren za ovijanje knjižnih platnic.
Proizvajalec embalaže in papirja Mondi je predstavil papir I, to je nov nepremazan tanjši papir. Izdelujejo v obratu Mondi Neusiedler v Avstriji in je po navedbah proizvajalca primeren za tisk vloženk embalaže zdravil in kozmetike, navodil za uporabo, katalogov, imenikov in pravnih dokumentov.

#mondi #fsc #iqextralight

Papir IQ Extralight je bil razvit za rotacijske in ploske tehnike tiska. Odlikuje ga certifikat FSC in je na voljo tudi v podnebno nevtralni različici. Pripada seriji papirjev Green Range, to je Mondijeva krovna blagovna znamka trajnostnih papirnih rešitev. Proizvodnja novega papirja je v skladu z zahtevami certificiranja FSC in uredbo (ES) 1935/2004 o materialih in izdelkih z neposrednim stikom z živili. IQ Extralight je na voljo po vsej Evropi v gramaturah 40, 45, 50 in 60 g/m², tudi v velikem formatu in v zvitkih.

Papir naj bi bil po navedbah proizvajalca učinkovit v tisku in dodelavi. Ima visok faktor luminiscence, kar zagotavlja zanesljivo samodejno skeniranje. Visoka stopnja pokrivnost odtisov naj bi zagotavljala tudi dobro berljivost.

Več informacij na www.mondigroup.com.