Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondi in Henkel sta predstavila novo vrečko iz monomateriala, ki jo je mogoče v celoti reciklirati.
Mondi je razvil vrečko za ponovno polnjenje Henkelovega pralnega sredstva znamke Pril, ki jo je mogoče reciklirati. S tem Henkel potrošnikom omogoča, da zmanjšajo porabo plastike do 70 odstotkov. Inovativna vrečka je lahka, priročna za uporabo, certificirana kot neprepustna in zelo trpežna tudi v procesih dostave kupcu.

#mondi #trajnost #embalaza

Nova vrečka je namenjena hrambi tekočega pomivalnega sredstva, namenjenega polnjenju uveljavljene plastične dozirne embalaže, s čimer bi le to lahko večkrat uporabili in posledično zmanjšali dnevne potrebe po njeni proizvodnji. Henkel s tem projektom sledi trajnostnim načrtom 100 odstotne reciklaže plastične embalaže ali ponovne rabe, v svoji proizvodnji pa do leta 2025 želi zmanjšati porabo deviških oziroma primarnih umetnih surovin za 50 odstotkov.
 
Mondijeva nova neprepustna vrečka sestoji iz monomateriala PE in je certificirana v skladu s standardom ISTA 6, kar zagotavlja zelo trpežno embalažo za nakupovanje v trgovini in prek spleta.

Novi koncept embalaže je bil uveden za Henklovo blagovno znamko Pril v Nemčiji. Pridobil je tudi certifikat mordi angel (Blauer Engel), neodvisni znak za okolje nemške zvezne vlade, ki določa stroge standarde okoljsko odgovornih izdelkov in storitev.

Več informacij na www.mondigroup.com.