Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xeikon novi toner Titan je zasnovan na novi tonerski tehnologiji.
Glede na vse večje potrebe trga po trajnostnih metodah tiska in okolju prijazni proizvodnji embalaže je Xeikon napovedal prihod novega tonerja Titon. Ta nova formulacija tonerja temelji na novi tehnologiji, ki po besedah proizvajalca ponuja vse prednosti UV-barvil.

#xeikon #toner #titon #trajnost
 
Xeikon optimiziral tehnologijo suhega tonerja
Toner Titon temelji na Xeikonovi tehnologiji suhega tonerja, ki zaradi nevsebnosti tekočih (mobilnih) sestavin omogoča varen digitalni tisk živilskih aplikacij, tudi če je med izpisom in živilom kot razmejitveni sloj le papir. Toner je tudi brez vonja in okusa, izpisi pa so odporni na drgnjenje, vlago, sončno svetlobo, visoko temperaturo in številne kemikalije. Prav zato izpise ni potrebno posebej lakirati ali laminirati, da bi jih zaščitili. Glede temperaturne obstojnosti omogoča tudi nemoteno varjenje embalaže pri temperaturi 220-260 °C.

Po navedbah proizvajalca je toner Titon primeren za tisk gibke živilske embalaže na primer na enostransko premazane papirje vrečk, obojestransko premazane papirje za embalažo pekovskih izdelkov, slaščic, sladkor, moko, zelišča in začimbe ter kavo in čaj.

Možnost neposrednega tiska na papirne substrate v enem prehodu brez laka ali laminacije bistveno dviguje stopnjo splošne učinkovitosti opreme (OEE) digitalnega tiskarskega sistema. Lakiranje in laminiranje namreč zahtevata dodatno pripravo in povečujeta količino odpadkov. Poleg tega premazi na vodni osnovi, ki se uporabljajo za zagotavljanje varnosti živil, zahtevajo stalno vzdrževanje. Sama laminacija pa lahko bistveno vpliva na zmožnost recikliranja embalaže.

Sistem Xeikon CX500t, novi član serije Cheetah, naj bi bil prvi digitalni tiskarski stroj, ki uporablja tonersko tehnologijo Titon.

Več informacij na www.xeikon.com.