Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tiskarske barve serije Saphira, ki bodo del ponudbe Pure, bo Heidelberg odslej ponujal pod imenom Pure-Label.
Družbi Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg, Nemčija) in Pure Inks Europe GmbH (Augsburg, Nemčija) sta se dogovorili o vseevropskem sodelovanju, da bi vzpostavili koncept bolj trajnostnega ofsetnega tiska. Uporaba konvencionalnih ofsetnih tiskarskih barv ali alternativnih UV-sušečih barv pogosto onemogoča bolj trajnostno izdelavo tiskovin oziroma bolj trajnostnih tiskovin. Tiskarske barve Pure naj bi bile korak bližje k trajnostnemu tisku embalaže in komercialnih tiskovin.

#heidelberg #pureinks #tiskarskebarve

Poleg lastnega potrošnega materiala serije Saphira, ki bo odslej del paketa rešitev Pure, bodo v Heidelbergovi ponudbi tiskarske barve prepoznavne pod imenom Pure-Label. Za vse uporabnike rešitev Pure bo odslej na voljo tudi individualna storitev uvajanja in preoblikovanja poslovanja, v to je vključena tudi analizo delovnega procesa in sistemov ter usposabljanje operaterjev.

Odziv na povečano povpraševanje po večji trajnosti
Po navedbah proizvajalca je koncept tiskarskih barv Pure odgovor na povečano povpraševanje po večji trajnosti tiska. Nova formulacija, ki ne vsebuje mineralnega, palmovega, sojinega ali kokosovega olja, metalnih pospeševalcev sušenja, antioksidantov in mikroplastike, zagotavlja barve brez vonja. Večina sestavin je pridobljena iz obnovljivih surovin brez nadaljnje kemične obdelave ali sinteze. Rešitve znamke Pure tako postavljajo nove standarde trajnosti ofsetnih tiskovin.

Po navedbah proizvajalca tiskarske barve Pure izpolnjujejo merila vseh pomembnih okoljskih certifikatov (npr. certifikata EU, nordijskega in avstrijskega certifikata UZ24, Modri angel UZ195. Imajo tudi pečat C2C Certified Material Health Certificate platinaste ravni. Zaradi posebnega mehanizma sušenja se barve Pure hitro sušijo in pri bistveno nižji temperaturi, kot običajno, kar prispeva k večji energetski učinkovitosti tiska. Barve Pure so primerne tudi za tisk živilske embalaže in komercialnih tiskovin na splošno.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.pure-inks.com.