Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Izdelki Image Perfect Evergreen po navedbah proizvajalca ne vsebujejo PVC sestavin in mehčalcev, imajo pa enake lastnosti rokovanja, gibkosti in obstojnosti kot PVC folije.
Uvedba nove serije samolepilnih folij Image Perfect Evergreen, ki ne vsebujejo PVC sestavin, odslej dopolnjuje Spandexovo ponudbo materialov za proizvajalce označb, oznak in ponudnike sorodnih velikoformatnih samolepilnih grafičnih aplikacij. Imajo pa enake lastnosti rokovanja, gibkosti in obstojnosti kot PVC folije. Spandex je novo serijo folij prvič predstavil na letošnjem sejmu Fespa v Berlinu (Nemčija).

#spandex #imageperfectevergreen #folije #samolepilnefolije

Trenutno ponudba izdelkov vključuje osem belih različic folij z motno ali sijajno površino obdelavo ter različnimi vodno osnovanimi lepili (struktura zračnih kanalov, trajno in visokozmogljivo lepilo) ter eno prozorno laminatno folijo, ki je prav tako potiskljiva. Po navedbah proizvajalca so folije združljive z lateksnimi in UV digitalnimi tehnikami tiska. Barvni del serije izdelkov Image Perfect Evergreen pa bo vključeval 22 barvno različnih folij, vključno s črno in belo v sijajni in motni površinski izvedbi, ter 18 trendovskimi barvnimi odtenki. Na zahtevo pa bo na voljo tudi storitev naročanja folij z barvnim odtenkom na željo kupca.

Lastnosti kot jih imajo PVC folije
Izdelki Image Perfect Evergreen po navedbah proizvajalca ne vsebujejo PVC sestavin in mehčalcev, imajo pa enake lastnosti rokovanja, gibkosti in obstojnosti kot PVC folije. V izdelavi je uporabljen osnovni material poliolefin, ki ne vsebuje toksinov, kot so dioksini in furani, njegova dobra lastnost je, da ga je mogoče enostavno reciklirati v različne potrošniške izdelke. V končnem kompozitu nove samolepilne folije se uporabljajo lepila na vodni osnovi, ki so brez vsebnosti topil.

Image Perfect Evergreen vključuje tudi posebno laminatno folijo, v kompozitu sestavljeno iz 100 odstotno recikliranega nosilnega papirja s certifikatom FSC in premaza LDPE (polietilen nizke gostote), ki po navedbah proizvajalca ne vsebuje petrokemikalij in za proizvodnjo katerega je potrebno 60 odstotkov manj CO2 v primerjavi z običajnimi nosilnimi materiali. Jedra zvitkov Image Perfect Evergreen so izdelana iz granulata recikliranega papirja s certifikatom FSC in recikliranega LDPE, zato je končni izdelek mogoče tudi celostno 100-odstotno reciklirati. Škatle za pakiranje izdelkov Image Perfect Evergreen so narejene iz nebeljenega kartona, pridobljenega iz trajnostnih virov s certifikatom FSC.

Več informacij na shop.spandex.com.