Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Actega širi portfelj UV srebrnih premazov. (vir: Actega)
Actega, proizvajalec posebnih premazov oziroma kemičnih sredstev, tiskarskih barv, lepil in tesnilnih mas za embalažno in tiskarsko industrijo, je predstavil pet novih Wessco Polar UV srebrnih premazov, ki bodo dodani v portfelj Actega. Štirje so namenjeni uporabi v posebni enoti za premazovanje, en pa kar direktno uporabi v barvni enoti in doziranju iz barvne kadi.

#actega #uvpremaz #srebrnilak

Po navedbah Actege, novi UV srebrni premazi ponujajo visoko odbojne lastnosti in v kombinaciji z lakirnimi sredstvi pa izjemne površinske sijajne učinke. Možno jih je tudi naknadno potiskati z z UV ofsetnimi barvami.

Po mnenju dobavitelja so lahko premazi Wessco Polar, ki ne vsebujejo topil, gospodarna alternativa metaliziranemu kartonu ali vroči oziroma hladni aplikaciji metalne folije. Z njimi lahko širimo namreč širimo vse bolj uveljavljenega pomena trajnostnega tiska. Z nanosom teh sredstev se namreč lahko izognemo plastičnim odpadkom (tiskovin z aplikacijo plastične folije) in poenostavimo postopek recikliranja odpadnih tiskovin.

Primerno za živilsko embalažo
Zahvaljujoč lastnostim, kot sta nizka migracija in skladnost s švicarskimi zahtevami odloka o varnem potrošniškem blagu in zahtevami Nestléja, so novi UV srebrni premazi primerni tudi za tisk živilske embalaže in embalaže drugih tovrstno občutljivih vsebin.

Več informacij na www.actega.com.