Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Nov robot za nakladanje plošč znamke Agfa.
Podjetje Agfa je predstavilo novega robota za upravljanje plošč, ki je zasnovan za bolj racionalno in pospešeno predpripravo v tiskarnah, hkrati pa zmanjšuje skupne stroške izdelave plošč. Z njim si lahko predvsem tiskarne z več različnimi formati tiskarskih strojev in sistemov za osvetljevanje oziroma razvijanje plošč optimizirajo procese priprave oziroma izdelave plošč za tisk.

Avtomatizirana CTP- izdelava plošč
Novi Agfin robot za upravljanje plošč avtomatizira ponavljajoče se, sicer ročne korake dela, kot je nalaganje plošč v predalnike za samodejno umeščanje teh v CTP-sistem osvetljevanja.

Zlasti večje tiskarne običajno upravljajo z več tiskarskimi stroji različnih formatov in s tem posledično tudi z več linijami CTP za neposredno izdelavo tiskovnih form. To je običajno povezano z kompleksno dostavo in nakladanjem plošč različnih formatov v naprej določene CTP-sisteme z nakladalnikom palet in funkcijo samodejnega vlaganja plošč. Agfin robot odslej lahko podpira obe funkciji, torej umeščanje palet ali plošč v zalogovne enote CTP-sistemov, kar zmanjša potrebe po prostoru za do 30 odstotkov, hkrati pa omogoča učinkovitejše in bolj produktivno delo.

Robot je razvit posebej za potrebe tiskarn in lahko hkrati podpira več proizvodnih linij osvetljevanja plošč s hitrostjo nakladanja do 80 tiskarskih plošč na uro ne glede na velikost plošče. Robot za nakladanje plošč je v celoti integriran v Agfino upravljalno  programsko opremo Apogee, ki zagotavlja optimalno in enostavno uporabo robota.

Več informacij na www.agfa.com.