Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Programska rešitev PortraitPro 21 je ena bolj uveljavljenih orodij za urejanje portretov, ki omogoča napredno in enostavno upravljanje slikovnih predlog.
Podjetje Anthropics Technology je javnosti nedavno predstavilo programsko novost to je orodje PortraitPro različice 21, ki ga poganja umetna inteligenca. Nove in izboljšane funkcije PortraitPro poenostavljajo profesionalno fotografiranje, od urejanja in združevanja portretov, do natančnega kloniranja in ostrenja teh.

Nove funkcije, kot so Sky Replacement, Lighting Brushes, De-Noiser, Clone tool, History in še veliko več; omogočajo enostavno in kvalitetno zamenjavo ozadja z nebom, upravljanje osvetlitve z različnimi dodanimi orodji čopiča, kloniranje dela motiva, brskanje po zgodovini izvedenih funkcij, odstranjevanje šuma, urejanje predlog z uporabo barvnih slogov, poudarjanje podrobnosti las, barvno kopiranje, prednastavitve slojev, optimizirano upravljanje barvnega prostora, možnost premikanja svetlobnih virov, upravljanje motivov z uporabo ozadij SVG, dostop do brezplačnih fotografskih motivov v oblaku in še veliko več. Te uporabnikom predvsem omogočajo pospešiti in poenostaviti potek dela oziroma upravljanja portretov z uporabo edinstvenih algoritmov umetne inteligence. Na ta način predvsem prihranimo čas obdelave, hkrati pa dosežemo profesionalne rezultate izdelave portretov.

Upravljanje ozadja z menjavo neba
Novo orodje Sky Replacement v rešitvi PortraitPro v21 je zasnovano na tehnologiji LandscapePro, napredne programske opreme za urejanje pokrajinskih motivov, ki jo je prav tako razvilo podjetje Anthropics. Maskiranje ozadja z nebom je lahko izjemno težko in dolgotrajno, a odslej novo orodje le s klikom omogoča napredno upravljanje ozadja in integracijo poljubnega motiva nebo. Pri tem ne gre le za menjavo ozadja z omenjenim motivom, spremeni se celotna podoba slikovne predloge, barva in ton, glede na motiv neba. Tega lahko enostavno izberemo iz brezplačnih knjižnic motivov, ki so v osnovni del nove različice, lahko pa uporabimo in integriramo tudi svojega.

Orodja za upravljanje osvetlitve
Ni boljše metode za oživitev motiva in poudarjanje njegovih elementov kot z uporabo učinkovitega in kakovostnega svetlobnega učinka. Novi svetlobni učinki orodja PortraitPro omogočajo izdelavo svetlobnih snopov do podrobnega upravljanja osvetlitve posameznih elementov predloge. Njihova uporaba enostavna, do zavidljivih rezultatov pridemo hitro in učinkovito.

Orodje kloniranja
Novo orodje Clone omogoča natančno nadzorovano odstranjevanje oziroma brisanje elementov motiva ali njegovih pomanjkljivosti. Uporabnikom omogoča natančno kopiranje podrobnosti in barv z enega področja slike v drugo.

Orodje zgodovine
Uporabniki lahko zdaj brez težav preklapljajo med nedavnimi stanji oblikovanja predloge oziroma izvedenimi ukazi trenutne delovne seje. Še več, spremljajo lahko posamezne spremembe in le del slike obnovijo v eno prejšnjih stanj oblikovanja.

Odstranjevanje šuma in ostrenje
Obstaja več pogojev fotografiranja, ki lahko povzročijo šum znotraj zajetih digitalnih fotografij, denimo fotografiranje v šibki svetlobi, načinu visoke ISO-občutljivosti ali z nizko hitrostjo zaklopa. S programom PortraitPro 21 lahko uporabniki zlahka zmanjšajo šum in izostrijo slike, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost.

Novi barvni slogi
Uporabniki PortraitPro lahko prihranijo čas oblikovanja in retuše slikovnih predlog z uporabo nove funkcije barvnih slogov. Z njimi lahko brez uporabe različnih orodij in barvnih funkcij preprosto z le enim klikom in v realnem času simuliramo in izboljšamo poljubne barvne tone fotografije.

Poudarki podrobnosti las
Z novim orodjem za poudarjanje podrobnosti las enostavno dodajamo oziroma upravljamo podrobnosti svetlih in temnih tonov las, prilagajamo njihovo jakost in živahnost ter dosežemo studijske rezultate fotografije.

Predstavitev nove različice orodja PortraitPro v21.

Novih funkcij pa je še bistveno več: denimo barvno kloniranje, upravljanje osvetlitve in kožnih barv z drsnikom, prednastavitve slojev, optimizirano upravljanje barvnega prostora, možnost upravlja in premikanja svetlobnih virov, dodajanje ozadij SVG in še in še.

Nova različica PortraitPro v21 je na voljo v standardni (PortraitPro Standard), naprednejši (PortraitPro Studio) in profesionalni konfiguraciji (PortraitPro Studio Max). Standardna je namenjena ljubiteljem fotografije, ki predvsem delajo z digitalnima formatoma slik JPG ali 24-bitnim TIFF. Naprednejša je primerna tako za ljubiteljske, kot tudi profesionalne fotografe, ki delajo neposredno z surovim slikovnim formatom RAW in želijo višjo kakovost 48-bitnih barvnih slikovnih predlog. Ta podpira tudi pretvorbo med različnimi barvnimi prostori in podpira integracijo barvnih profilov v slikovne formate JPG/TIFF, ponuja pa tudi ukazno množično obdelavo fotografij (način Batch). Profesionalna konfiguracija PortraitPro Studio Max pa je namenjena vsem z masovno obdelavo portretov, saj način upravljanja Full Batch zagotavlja zelo hitro in zanesljivo upravljanje.

Več informacij na www.portraitpro.com.